Зареждане

Гордън Райън изправен пред нови здравословни проблеми

Гордън Райън изправен пред нови здравословни проблеми
Публикувано на: Януари 17, 2024 в 10:00 ч
Гордън Райън е наричан "Майкъл Джордан на бразилското жиу-житцу (BJJ). Райън е петкратен световен шампион на ADCC, двукратен световен шампион на IBJJF No-Gi и четирикратен шампион на Eddie Bravo Invitational. Има 54 последователни победи и рекорден процент на събмишъните от 82%. Той е смятан за най-великия граплер за всички времена .

Но през последните години Райън е сполетян от поредица здравословни проблеми. Стрептококова инфекция, хваната по време на пътуване до Дубай, доведе до неефективно лечение с антибиотици и продължителен престой в болница заради ушна инфекция. Тези инфекции предизвикаха рецидив на стомашните язви на Райън, което доведе до още по-големи болки и загуба на тегло. Операцията за възпаление на сливиците го остави толкова отслабнал, че снимките му преди и след нея станаха популярни в социалните мрежи.

Гордън Райън страда от още стомашни проблеми

Здравословните проблеми на Райън го принудиха да отмени няколко изяви в края на 2023 г., но той се надяваше скоро да се завърне.

За феновете, които се надяваха да видят Райън отново на тепиха в близко бъдеще, обаче новините не изглеждат добре. Наскоро черният колан под ръководството на Джон Данахер и Гари Тонон предостави на феновете актуална информация за здравословното си състояние в социалните мрежи.

Отнема ми малко време - щях да направя 2 поста, но публикувах актуална информация за стомаха в слайд 2 и 3. Върнах се за ADCC 2022, на който едва успях да стигна заради стомаха си. След ADCC станах прекалено самоуверен и продължих да се състезавам отново, което беше против първоначалния ми план. Четвъртият лагер на беше най-тежкото нещо, което някога съм правил на тялото си. 

Последните 2 седмици тялото ми се изключи и след най-добрия ми лагер в историята не можах да се състезавам. След това, заради проблемите ми със стомаха, на потиснатата ми имунна система й бяха необходими 45 дни (на антибиотици), за да изчисти обикновена инфекция на гърлото, която след това се колонизира в сливиците ми (имам също стрептококи и стафилококи в червата), което наложи отстраняването им. Отне ми 6 месеца да се възстановя от този лагер. 

Това, през което преминах през последните няколко седмици, не беше забавно. Седмици наред бях прикован към леглото, без да се храня, стомахът ми беше пълен с жлъчен сок, прекарвах по 3-4 часа на ден в оригване и сухо гъргорене в банята. Докато изживявах това, най-накрая приех и се примирих с факта, че тялото ми не може да се справи с количеството напрежение, на което го подлагам, докато стомахът и имунната ми система не се подобрят на 100%. Имунната ми система просто не може да се справи с натоварването на лагер след лагер. 

Ще се опитам, колкото и да е трудно, да не се връщам към състезанията, докато стомахът ми не се подобри на 100%. Не ме интересува колко пари ще загубя, не ме интересува какво ще си помислят хората, не мога да живея така. Когато хората казват, че нищо в живота няма значение, освен здравето ти, те са абсолютно прави. Чувствайки се така, както съм се чувствал, бих разменил всичко, само и само да съм здрав. Колкото и да ме боли, ще се опитам да се оттегля от всички състезания С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ADCC, докато стомахът ми не е 100% здрав. 

Да работя на половината по-добро ниво е само работа назаем, докато тялото ми отново се изключи от натоварването, което му причинявам. Давам колкото и време да е необходимо, за да стана 100% здрав. Вярвам, че това ще е по-добре в дългосрочен план, очевидно за ежедневието, но и за успеха в състезанията. Колкото и да е трудно, ще се състезавам в ADCC само когато здравето ми не бъде възстановено на 100%, а ако не е, никой никога няма да направи това, което съм направил аз, така че мога да бъда спокоен с това. Обичам ви всички.


Изненадващата позиция на Гордън Райън по отношение на PEDs

За разлика от повечето спортисти, Райън е откровен привърженик на използването на допинг. Тук няма лицемерие. Райън "вярва, че допускането на допинг, който да направи всички "по-физически силни", ще бъде по-добро за спорта и неговите атлети".

"Ако UFC "регресира" обратно към старите времена, това е невероятна новина", написа Гордън Райън в социалните мрежи.

"Причината хората да гледат професионален спорт е почти изключително заради развлекателната стойност. Малко хора, които гледат професионален спорт, имат някакво реално желание да се усъвършенстват в същите тези спортове, така че всъщност те гледат само за най-голямо забавление.

"Колкото по-висок е тестостеронът, толкова по-физически силни са атлетите, толкова по-малко податливи са на контузии, толкова по-бързо се възстановяват, толкова по-дълго могат да се състезават и толкова по-атрактивни и на високи обороти са те", твърди той.

"Колкото по-добре изглеждат, толкова повече внимание привличат, толкова повече пари печелят."

Естествено, някои хора предполагат, че стероидите са причината за здравословните му проблеми. Други не са съгласни, популярният YouTuber и експерт по стероиди Дерек от "More Plates More Dates" направи цял видеоклип за здравословните проблеми на Райън.

"Мисля, че пропускливите черва са едно от нещата, които допринасят за стомашните му проблеми. Не мисля, че това е резултат от злоупотребата с анадрол."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес