Зареждане

Захари Дамянов с подобаващо представяне в Япония

Захари Дамянов с подобаващо представяне в Япония
Публикувано на: Декември 5, 2010 в 08:00 ч

Възпитаникът на СК "Ичи Геки" - град Варна Захари Дамянов, с треньор сенсей Емил Костов, се класира в челната шестнайсетица на 42-рото отворено японско първенство на без-категории.

 

Турнирът се проведе в Токио, като продължи два дни – 20-ти и 21-ви ноември.

 

 

В него взеха участие 128 състезатели, предимно от Япония. Допуснати бяха каратеки и от Русия, Полша и България. Нашият състезател Захари Дамянов бе определен сред фаворитите на първенството и заедно с осем състезатели от Япония участва ден преди турнира на пресконференция в главната квартира на IKO Kyokushinkaikan – Токио – Хонбу.

 

На следващият ден, състезателят на Емил Костов преодоля двама опоненти от Япония още в редовното време. Така той бе допуснат до втория ден на състезанието, където в първа среща надви убедително поредния представител на домакините. Най-успорвана бе четвъртата среща на Дамянов срещу шампиона на Япония в тежка категория – Шоки Арата. След редовното време, съдиите определиха две продължения, след което на японеца му бе отсъдена победа.

 

Предстоящото първенство на Захари е европейското през март 2011, което ще се проведе в Париж, Франция. Характерното за него е, че ще бъде отворено първенство, на което ще участват представитлите на Япония и Бразилия.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес