Зареждане

Национали от цял свят на таекуондо състезание в София

Национали от цял свят на таекуондо състезание в София
Публикувано на: Март 1, 2021 в 19:54 ч
Източник: БФ Таекуондо
Световни сили в таекуондото ще участват в осмото издание на ранкинговия турнир „Рамус София Оупън“, който ще се проведе на 6. и 7. март в столицата. От другия край на света пристигат националните отбори на Мексико, САЩ, Иран, Египет, Йордания, Казахстан и още много други, в които се отличават имената на олимпийски и световни шампиони.

Сред тях са такива елитни състезатели като Мария Еспиноза (Мексико), която има пълен комплект олимпийски медали – злато от Пекин (2008 г.),  бронз от Лондон (2012 г.) и сребро от Рио (2016 г.), и Джейд Джоунс (Великобритания) – златна медалистка от Олимпийските игри в Лондон ( 2012 г., и Рио де Жанейро ( 2016 г., както и шампионка от олимпийските игри за младежи и девойки през 2010 г.  в Сингапур.

Над 700 са състезателите по таекуондо от близо 50 държави, които ще се съберат в София за първото състезание от календара на Световната таекуондо федерация след пандемията. Интересен факт е, че именно „Рамус София Оупън“ беше и последната официална международна надпревара преди КОВИД-19 пандемията. Надпреварата ще се проведе без публика, при спазването на стриктни противоепидемиологични мерки и правила.

Мероприятието се организира Българската федерация по таекуондо ( олимпийска версия, и Таекуондо клуб „Рамус“ и е първото  голямо таекуондо събитие преди Европейското първенство и Европейските олимпийски квалификации, чийто домакин отново ще бъде Българската федерация по таекуондо.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес