Зареждане

Историческо състезание за Таекуонд-До ITF

Историческо състезание за Таекуонд-До ITF
Публикувано на: Март 23, 2019 в 07:16 ч
Състезателите по Таекуон-до ITF от националния отбор на България потвърдиха високата си класа на първото си официално участие на международно състезание по олимпийско Таекуондо WT. Те спечелиха седем златни, три сребърни и два бронзови медала при мъжете, жените и юношите в изключително атрактивните дисциплини силов тест и техническо чупене. Това стана на вторите Мултиевропейски Таекуон-до игри в зала "Асикс Арена" в София. Участието им беше добра възможност да тестват подготовката си в международна среда за Европейското първенство в Римини, Италия, в началото на април.

Радостното е, че дългогодишният им състезателен опит и комплексната таекуон-до техника, натрупана под ръководството на корейския майстор сасуним Ким Унг Чол, 9 дан, и клубните и национални треньори през годините, доведоха до седем спечелени европейски титли и достойно представяне на всички участници. По този начин те затвърдиха авторитета на българската Таекуон-до ITF школа и пред олимпийското Таекуондо и показаха, че създават ефектна и динамична надпревара, която показва мощта на ударите в корейското бойно изкуство, перфектната техника и силата на спортния дух.

Таекуон-до ITF участва с едни от най-добрите си състезатели, световни и европейски шампиони на специална техника и силов тест, държавни шампиони в категориите си за 2019 г., медалисти от много международни турнири във всички таекуон-до дисциплини. Всички те, заедно с още близо 50 състезатели при децата, юношите и девойките и мъжете и жените, са в Благоевград от началото на март, където се подготвят с двуразови и триразови тренировки за Европейското и Световното първенство тази година.

Участието им на Мултиевропейските таекуондо игри има и друго измерение: за първи път състезатели по Таекуон-до ITF се включват официално в подобно голямо международно състезание по Олимпийско таекуондо. Това стана факт, благодарение на световните тенденции и намеренията на председателите на Българската федерация по Таекуон-до ITF Марио Богданов и Българската федерация по Таекуондо WT Слави Бинев да работят за развитието на корейското бойно изкуство Таекуон-до.

МЕДАЛИСТИТЕ ОТ ВТОРИТЕ МУЛТИЕВРОПЕЙСКИ ТАЕКУОНДО ИГРИ СА:
  • Албена Ситнилска - 2 златни и 1 сребърен медал, 
  • Илиан Томанов - 1 златен и 1 бронзов медал,
  • Амалия Колева - 1 златен медал,
  • Катерина Бейчева - 1 златен медал,
  • Никола Николов - 1 златен медал,
  • Йордан Стаев- 1 златен медал,
  • Самир Джафер, юноши, 1 златен медал,
  • Николай Василев - 2 сребърни медала,
  • Любомир Бакалски - 1 бронзов медал

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес