Зареждане

България стана балкански шампион по таекуондо

България стана балкански шампион по таекуондо
Публикувано на: Септември 16, 2019 в 08:00 ч
Българският национален отбор по олимпийско таекуондо грабна приза балкански шампион на завършилото вчера 21-во първенство, което се проведе в гр. Самоков този уикенд. Общо 105 медала, от които 42 златни, 18 сребърни и 45 бронзови спечелиха родните представители във всички видове дисциплини.

В днешния ден грабнахме първото място отборно при децата, изпреварвайки Турция и Сърбия. При мъже и жени сме втори, като пред нас е тимът на Турция, а след нас останаха представителите на Сърбия. Като прибавим и вчерашните две отличия при кадети и юноши и девойки, България категорично печели отборното класиране в дисциплината "Спаринг". От първия ден прибавяме отборните първи места в "Пумсе" и "Техническо чупене".

В генералното класиране след нас останаха световни сили като Сърбия и Турция, които бяха дошли на това балканско първенство с пълен брой състезатели във всички възрасти.

Месец септември се оказва "златен" за българското таекуондо, след спечелването на сребърен медал от Даниел Ладжев на европейското за младежи и девойки, и също сребърен медал на Денис Димитров на световното за кадети.
sportal.bg

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес