Зареждане

Протестираме срещу съдийството в борбата

Протестираме срещу съдийството в борбата
Публикувано на: Септември 15, 2014 в 09:08 ч

Старши треньорът на националите в класическия стил Армен Назарян протестира срещу тенденциозно съдийство срещу България на световното по борба, пише  "Труд".

Нашият щаб пледира за намеса на Цено Ценов, член на изпълкома на Обединена световна борба (UWW) и шеф на европейската централа, но едва след края на шампионата в узбекистанския Дворец на спорта.

Повод да избухне недоволството стана 1/8-финалът на световния шампион Иво Ангелов (59 кг), загубил сензационно от Берге (Норвегия). Българинът водеше с 1:0, но реферите само за 1 минута му отсъдиха рекордно бързите за цялото първенство две предупреждения за пасивност. Второто автоматически означаваше точка и съответно загуба при 1:1 за национала ни.

Според Назарян в поне четири схватки нашите са били ощетени по подобен начин.

И понеже едно зло никога не идва само, ветеранът Владислав Методиев (98 кг) се контузи в 1/4-финала с финалиста Хеслер (Германия) и отпадна след две победи на старта.

Така България остана само с един бронзов медал (на Тайбе Юсеин при жените) и повтори най-лошото си класиране на световно в новия век - от Дания 2009.

От 106-те държави участнички отличия общо в трите стила борба заслужиха 27 страни като 14 ликуваха с шампион. С най-много злато си тръгват Русия (6) и Япония (5). Останалите титли отидоха на адрес - Армения (2) Франция, САЩ, Иран, КНДР, Сърбия, Куба, Унгария, Германия, Азербайджан, Монголия и Турция.

Резултати на българите: 59 кг Иво Ангелов - Багхумян (Испания) 8:0, Берге (Норвегия) загуба при 1:1, 98 кг Владислав Методиев - Тимченко (Украйна) 3:2, Карвальо (Венецуела) 4:0, Хеслер (Германия) отказване заради контузия при 2:7.

Узбекистански олигарси се надпреварваха да организират турнири за бивши асове от тепиха по време на часовете за развлечения на световното. Борците се развличаха най-вече с футбол, тенис и баскетбол. Двубоите се разиграваха в ултрамодерните домове на богаташите край дълги банкетни маси.

Спортните комплекси на местните властелини са последен вик на модата, какъвто в София още не може да се види. А за стара екстра минава "руското възстановяване" - бани с метлички плюс сауни, тангентори, басейни, източни масажи...
В някой от замъците има възможност и за екстремно преживяване - скок в течаща през имението река. А местните явно имаха задочен спор кой ще впечатли с щедрост и лустро през 8-те дни на световното. "Схватките" извън тепиха обаче така и не излъчиха безспорния №1.

Неслучайно 5 от 20-те най-богати олигарси в Русия днес са узбекистанци, коментираха в кулоарите на световното. А номер 1 в класацията - $20-милиардния Алишер Усманов, уважи шампионата заедно с десетки държавни мъже и д-р Чинг Куо Ву (Китай), член на изпълкома на МОК и шеф на международната федерация по бокс.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес