Зареждане

Усик за Джошуа: Последните му победи не бяха над елитни боксьори

Усик за Джошуа: Последните му победи не бяха над елитни боксьори
Публикувано на: Май 14, 2024 в 08:00 ч
Антъни Джошуа се завърна в победна серия, която му даде увереността, от която се нуждаеше. Той вярва, че най-накрая може да спечели една победа в евентуална трилогия с Александър Усик.

"AJ" е 0-2 срещу настоящия шампион на четири боксови федерации. И в двата случая той падна по точки. Въпреки това никой не се замисля над тези резултати и не казва, че са незаслужени. Много хора оттогава разбраха, че Джошуа не е най-елитният тип боксьор и има пропуски в стила си, върху които все още трябва да работи. 

Той се опита да направи това, например, като нае треньор Бен Дейвисън в отбора, с чието сътрудничество сега е в нова победна серия. В последната си битка Джошуа прегази Франсис Нгану. Но дали това е постижение, с което някой може да се похвали ? Според Усик това не е пълноценна победа и не трябва да я приемаме сериозно.

„Очевидно все още наблюдавам Джошуа и съм много щастлив да го видя отново да се справя добре. Но имам собствено мнение за това дали би могъл да ме победи сега във възможна трилогия. Не го казвам лошо, но просто не ми изглежда, че последните му опоненти, които срещна, могат да се класират на това най-високо ниво. 

С цялото ми уважение към Ото Валин и Франсис Нгану, макар и да са добри бойци, те просто не са елитни боксьори. Хората трябва да се събудят, ако някой сериозно приема победата над такива противници като пълноценна. Джошуа е олимпийски шампион, докато Нгану влизаше във втората си битка в бокса. Разбрахте ли го вече ? Виждате ли контраста ?“, посочи той.

Ще видим ли трилогия между двамата ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес