Зареждане

Уайт бяга от бой с Пулев, украинецът Димитренко е резервен вариант

Уайт бяга от бой с Пулев, украинецът Димитренко е резервен вариант
Публикувано на: Юни 1, 2018 в 07:31 ч
Източник: Агенция Фокус
Дългоочакваната битка между Кубрат Пулев и британеца Дилиън Уайт за определяне на задължителния претендент на Международната боксова федерация (IBF) на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа е възможно изобщо да не се състои, съобщава Агенция Фокус.

Според медиите на Острова има голяма вероятност 30-годишният Уайт да откаже елиминационния мач, след като в понеделник Кобрата официално обяви, че двубоят ще се състои в София, а хонорарът на Костотрошача ще бъде около 282 000. Така роденият в Ямайка боксьор трябва да прецени дали рискът да претърпи поражение на българска територия си заслужава за скромните 25% от сумата, с която промоутърската компания Epic Sports & Entertainment, представлявана от Ивайло Гоцев и с подкрепата на Кубрат Пулев, спечели търга за организиране на срещата - $1 500 111.

Очаква се днес или утре Уайт да вземе окончателно решение дали да боксира срещу Кубрат Пулев. Друга причина британецът да откаже да дойде в София е опцията да достигне до бой с Антъни Джошуа през вторичен елиминационен мач на Световния боксов съвет (WBC). Костотрошача вече бе посочен от WBC заедно с кубинеца Луис Ортис за определяне на втори кандидат за пояса на Дионтей Уайлдър, като понастоящем задължителният съперник на Бронзовия бомбардировач е 32-годишният американец Доминик Бризийл, който през април 2016-а се би с Антъни Джошуа за короната му в IBF, но бе нокаутиран в седмия рунд.
 
"Имаме добра позиция в WBC за елиминация срещу Ортис, но преди това сме заинтересовани от мача на IBF и затова просто изчакваме нова информация за него. От "Епик" трябва да внесат депозита към IBF до няколко дни", коментира мениджърът на Дилиън Уайт - Еди Хърн.

В случай че Костотрошача откаже да се бие срещу Кубрат Пулев в София, без значение дали на националния стадион или в "Арена Армеец", евентуалният резервен съперник за Кобрата е Александър Димитренко. Именно срещу 35-годишния украинец е една от 13-те победи с нокаут на българина.

На 5 май 2012 г. в Ерфурт (Гер) Пулев, тогава носител на интерконтиненталния пояс, свали Саша в 11-я рунд и спечели вакантната европейска титла в тежка категория.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес