Зареждане

Тайсън Фюри: Имах загуба на паметта след боя с Уайдлър

Тайсън Фюри: Имах загуба на паметта след боя с Уайдлър
Публикувано на: Ноември 1, 2022 в 10:00 ч
Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (32-0) призна, че след битка с Дионтей Уайлдър (43-2) е имал краткотрайна загуба на паметта. Фюри беше в нокдаун два пъти в първата си битка с Уайлдър, но успя да оцелее и да доведе битката до равенство.

Битката се проведе през 2018 година. Във втората битка Уайлдър загуби титлата на WBC с технически нокаут в седмия рунд. Битката се проведе през 2020 година. В трилогията, състояла се през 2021 година, Уайлдър загуби от Фюри с технически нокаут в 11-ия рунд.

Фюри имал загуба на паметта, което доста го стреснало. Той дори обмислял да се оттегли от бокса, защото не иска да свърши в инвалидна количка.

„Въпреки че изкарвам прехраната си с удари в лицето, един боец трябва да знае кога времето му е изтекло. Моето време ще дойде скоро. Да се откажа от бокса е може би най-трудното нещо, което ще направя в живота си. 

Но не искам да унищожа наследството си или да умра от силен удар в главата. Такъв резултат понякога ми се струваше съвсем реален. Дори имах краткотрайна загуба на паметта след тежката битка с Уайлдър през 2021 година. 

Няколко часа след двубоя главата ми беше покрита с неравности с размерите на топки за тенис и беше невъзможно да си спомня колко пъти съм паднал. Всичко беше размазано и това ме плашеше.

Няма начин да изживея дните си в инвалидна количка и да ям през сламка. След тази битка с Уайлдър казах на моя промоутър Франк Уорън, че трябва да се пенсионирам.“, цитираха думите на Фюри от talkSPORT.

Следващата битка на Фюри ще се проведе през декември срещу Дерек Чисора.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес