Зареждане

Според Joshua късната смяна с Takam усложнила нещата

Според Joshua късната смяна с Takam усложнила нещата
Публикувано на: Октомври 30, 2017 в 09:54 ч
 
 Anthony Joshua сподели, че смяната на Кубрат Пулев с Carlos Takam само 12 дни преди срещата му попречила да осигури на феновете експлозивния нокаут, който очакваха.
 
Въпреки че постоянно доминираше по време на защитата на своите титли, цели 10 рунда бяха нужни, за да прекрати съдията срещата, и то противоречиво.
 
36-годишният претендент за титлата не беше съгласен с решението на съдията, Joshua отказа да отпразнува победата, а 76 000 души в залата недоволстваха заради прекратяването на срещата.
 
Издръжливостта на Takam се оказа изненадваща, имайки предвид късното му включване.
 
И въпреки че нито Кубрат, нито Takam биха могли да се мерят с Klitschko, който Joshua успя да надвие, рекорден брой хора се стекоха към залата да гледат мача на живо. Точно победата му срещу Klitschko предизвика целия интерес около Joshua, който споделя:
 
"Щях да бъда по-ефективен срещу Пулев. Takam започна да се пречупва в 4-тия рунд, докато Пулев навярно нямаше и дотам да издържи."
 
"Takam се би добре, а и всеки ден се сблъсква с боксьори като мен, докато аз рядко се изправям срещу такива, които са с неговия ръст. Той си знаеше издръжливостта и се опитваше да се задържи по-дълго, за да вкара накрая един решаващ удар."
 
Треньорът на победителя Rob McCracken коментира:
 
"Не беше идеална ситуация, с това заместване, за което имахме само 12 дена да се подготвим, но Joshua се справи добре, въпреки динамиката, с която си служеше опонента му."
 
"Учим се от грешките си и Joshua ще става още по-разумен и силен. Все пак той е номер едно в тежката категория и се надяваме да затвърди позицията си в следващите година-две."
 
Промоутърът Hearn също отрази колко важен фактор за срещата се оказа късното заместване, след като 9 седмици Joshua е тренирал за един опонент и накрая му биват предоставени само 12 дена да се подготви за неговия заместник.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес