Зареждане

Сент Пиер сподели условията с боксов двубой срещу Де ла Оя

Сент Пиер сподели условията с боксов двубой срещу Де ла Оя
Публикувано на: Май 26, 2021 в 11:00 ч
Бившият шампион на UFC, Джордж Сент Пиер сподели, че има оферта за боксов двубой срещу бившия шампион Оскар де ла Оя.

48-годишният Де ла Оя се оттегли след загуба през 2008-ма от ръцете на Мани Пакиао и сега търси опонент за завръщане през септември.

Организатори на битката му ще бъдат Triller. Те се опитаха да уговорят Сент Пиер, но идеите за такава битка бяха отхвърлени от президентът на UFC, Дейна Уайт.

Въпреки, че 40-годишният Сент Пиер се е оттеглил от ММА, неговият договор с UFC остава активен. За да може да се състезава извън организацията, канадецът трябва да получи нейното разрешение.

Един от най-големите страхове на UFC обаче е един от най-великите ѝ шампиони да бъде унищожен от завръщащ се боксьор, който в момента е почти на 50 години.

Сент Пиер обаче обяснява, че правилата, които са предложени за този демонстративен двубой са доста щадящи.

"Проблемът с UFC е, че при тях наистина могат да се получат много сериозни травми. В бокса това може да се избегне. Например при офертата за битка с Оскар де ла Оя правилника беше променен, защото и двамата сме се оттеглили.

Ръкавиците щяха да са по-големи, рундовете по две минути и щяха да са осем рунда. Така че всичко беше предвидено да бъде повече като шоу. С по-малко опасност. Част от приходите щяха да отидат за благотворителност. За съжаление битката не се случи, но щеше да е забавно." 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес