Зареждане

Съперникът на Кобрата: Той е мръсен боксьор и не е любимец на жените!

Съперникът на Кобрата: Той е мръсен боксьор и не е любимец на жените!
Публикувано на: Октомври 12, 2019 в 08:33 ч
Американецът Райдъл Букър ще се изправи срещу Кубрат Пулев в двубой на 9 ноември, който ще се състои във Фресно. 38-годишният боксьор има 26 победи и 2 загуби на ринга, като през 2005 година влиза в затвора, където остава до 2017 година. След излизането си на свобода се завръща на ринга. Записва 5 мача, които 4 победи. Сега му предстои най-сериозната битка.  Букър даде интервю пред БЛИЦ, в което говори за предстоящата среща с Кобрата.

Вижте също: 38-годишен бивш затворник ще се боксира с Кубрат Пулев
 
- Г-н Букър, какво знаете за Кубрат Пулев и какво очаквате от мача с него?
- Кубрат е силен боксьор, в това няма съмнение. Също така обаче е доста мръсен и удря хората в тила (б.а. визира мача с Богдан Дину). Също знам, че той не е любимец на жените (смее се) (б.а. визира случая с Джени Суши).
 
- Как се стигна до решението да замените Марк де Мори и нуждаехте ли се от време, за да помислите?
- Получих обаждане да изляза срещу Кобрата и приех. Нуждая се от време да помисля, преди да приема всеки един мач. Има доста неща, които да се обмислят, не само самата среща.
 
- Не е ли малко времето, в което да се подготвите за двубоя Кубрат Пулев? Все пак той е претендент номер 1 за титлата на IBF...
- Бях в лагера на Олександър Усик за 5-6 седмици. След това веднага отидох в лагера на световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър... Така, че аз съм трениран и готов.
 
- Откакто сте освободен от затвора, имате 5 двубоя, от които четири победи. Доста добра статистика, но сега идва най-сериозният тест. Били сте спаринг партньор на Антъни Джошуа, а той бе пред двубой с Пулев. Ще се обърнете ли към него за съвет? 
- Да, може би наистина Пулев е най-сериозният тест за мен, откакто излязох от затвора. Боксирам се от 7-годишен, бил съм на лагери с едни от най-добрите боксьори в света. Антъни Джошуа го определям като мой приятел и вероятно мога да обменя идеи с него за този мач, но не мисля, че той би подходил към мача с Пулев по начина, по който бих подходил аз. Ще бъде много различно.
 
- Какво бихте казали на Кубрат Пулев, ако сега той бе пред вас? 
- Аз не съм от онези, които говорят глупости преди мачовете. Искам да кажа на Пулев само, че се надявам на чист двубой и без онези скапани удари в тила. Боксът е чист спорт, затова нека не го омърсяваме!
 
- Знаете ли нещо за България? 
- Не, всъщност не знам нищо.
 
- А какво искате да кажете на българските фенове на бокса, които не знаят нищо за вас? 
- Искам да кажа само едно - когато видите как се боксирам и какъв талант имам, се надявам да станете мои фенове.
novsport.com

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес