Зареждане

Рой Джоунс предизвика Фьодор Емеляненко на боксов мач

Рой Джоунс предизвика Фьодор Емеляненко на боксов мач
Публикувано на: Ноември 8, 2021 в 07:28 ч
Легендарният боксьор Рой Джоунс предизвика друга легенда в лицето на Фьодор Емеляненко. Джоунс е многократен носител на титли на федерациите WBC, WBA, IBF, IBO, NABF, WBF, IBA. През 90-те години на ХХ век Рой е наречен „Боеца на десетилетието“ от спортните журналисти в Америка.

Единственият боксьор, който започва кариерата си от леката средна категория и достига до най-тежките, като във всяка от тях оставя дълбоки следи. Никой друг не е правил това в цялата над 100-годишна история на професионалния бокс.

52-годишния американец записа 66 победи и 9 загуби на ринга. Той спечели 47 от срещите си с нокаут и 5 пъти беше нокаутиран. Рой е в серия от 4 поредни победи и за последно направи показно с Майк Тайсън.

Двамата се биха в края на 2020 година в Калифорния и завършиха наравно. Фьодор от своя страна успя да победи Тимъти Джонсън с нокаут в края на миналия месец. Джоунс е гледал срещата на Фьодор и сподели следното по негов адрес:

Фьодор, братко, изглеждаше страхотно в предния двубой. Свършихте невероятна работа! Ако ти и аз може да проведем показно, тогава би било страхотно. Аз съм вече стар, а ти си по-млад от мен. 

Изглеждаш страхотно и си вършиш добре работата, въпреки възрастта си. Две легенди. Можехме да покажем страхотен бой. За мен ще бъде чест и удоволствие да се бия с теб.

Кой би победил в такава среща ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес