Зареждане

Предложили подкуп на Усик, за да падне на Световното в Баку

Предложили подкуп на Усик, за да падне на Световното в Баку
Публикувано на: Декември 16, 2021 в 01:00 ч
Александър Усик разкри, че преди 10 години му предложили €300 хиляди, за да падне от Теймур Мамадов на финала на Световното първенство в Баку. Тогава Александър отказал да вземе парите, но се притеснявал, че съдиите може да го порежат.

Сред феновете бил и президента на Азербайджан и Усик бил доста притеснен. В крайна сметка той успява да спечели с решение и се класира за олимпийските игри в Лондон. Следващата година Александър печели златото и става олимпийски шампион.

Към днешна дата той е с рекорд 19-0 на ринга и държи титлите в тежка категория на WBA (Super), IBF, WBO и IBO. Ето какво още сподели Усик за подкупа:

Вярно ли е, че преди финалния мач на Световното първенство в Баку през 2011 г. се опитаха да ме подкупят, за да загубя от представителя на Азербайджан Теймур Мамадов ? Да, предложиха ми €300 хил. Вероятно бяха местни момчета. Един мъж дойде при мен и каза, че предлагат точно същата сума. 

Aз не се съгласих. Мобилизира ли ме преди финала ? Мислех, че 300 хил. евро могат да се разделят между трима съдии и тогава те ще си свършат мръсната работа. 

Голяма арена, a сред зрителите беше президента на Азербайджан. Влязох на ринга с мисълта, че трябва да ударя много силно. Слава Богу, че не успяха.

Ето я и биткатa от 2011 година, в която Усик трябвало да падне:




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес