Зареждане

Поветкин: Усик е по-добър от Тайсън Фюри и ще го бие

Поветкин: Усик е по-добър от Тайсън Фюри и ще го бие
Публикувано на: Октомври 12, 2021 в 04:00 ч
Бившият шампион в тежка категория Александър Поветкин вярва, че Александър Усик е по-добър от Тайсън Фюри. В последните месеци видяхме как Усик доминира над Антъни Джошуа и го свали от трона в тежка категория.

Миналия уикенд видяхме също как Фюри нокаутира Дионтей Уайлдър за втори път и запази титлата си в тежка категория на WBC. За съжаление няма да видим мач за обединяване на поясите между Фюри и Усик, защото Джошуа активира клаузата за незабавен реванш.

Ако всичко върви по план, то тогава може би в края на 2022 година ще бъде излъчен безспорен шампион в тежка категория. Поветкин, който преди няколко месеца се оттегли от бокса каза следното за ситуацията в момента в тежка категория:

Имаше интересни и добри битки в тежка категория. Хареса ми как Усик се боксира. Браво. Сега Уайлдър и Фюри се представиха красиво. Кой впечатли повече от тези четиримата ? Мисля, че Усик. Трудно е да се отговори на въпроса дали Усик е най-добрият в тежка категория. 

Фюри е неудобен, непредсказуем и тромав човек. Разбира се, в тази битка ще се вкоренявам за Александър Усик. Технически и тактически той е по-добър от Фюри, но Тайсън ще бъде неудобен за Усик със своите физически параметри. Мисля, че Саша ще изгради ходове и тактика, за да се представи достойно и да спечели. 

Екипът на Джошуа активира клаузата в договора за реванш с Усик. Ако Джошуа свърши добра работа по грешките си, то той ще може да гони отмъщение. Съвет към Джошуа? Аз не съм съветник, не искам да съветвам. Обичам Саша и се радвам, че той спечели. 

Кой ще победи в бой между Усик и Фюри ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес