Зареждане

Оскар де ла Оя към Флойд Мейуедър: Спри да се излагаш

Оскар де ла Оя към Флойд Мейуедър: Спри да се излагаш
Публикувано на: Септември 2, 2024 в 18:00 ч
Оскар Де Ла Оя призова Флойд Мейуедър-младши, човекът, който го надигра плътно в 12 рунда през 2007 г., да спре да се "излага" в демонстративни битки и да уреди финансовите си дела.

47-годишният Мейуедър проведе последния си официален двубой през 2018 г., когато победи дебютанта Конър Макгрегър, за да увеличи рекорда си на 50-0 (27 нокаута), но оттогава се появи в осем демонстративни срещи срещу много ниска конкуренция. Миналата седмица (24 август) той изкара осем безлични рунда с Джон Готи III, своеобразен реванш, и дори поиска смяна на съдията по средата на мача. 

Вижте също: Втората битка между Мейуедър и Готи III се оказа евтин цирк

Де Ла Оя, който се отказа от плановете си да се върне и да се изправи срещу Витор Белфорт през 2021 г., изглежда не е впечатлен.

"Флойд Мейуедър проведе поредната демонстрация срещу Готи миналата събота", заяви той в социалните мрежи. "Истинско гадно шоу, което накара публиката в залата да освирква в края. Но в средата на втория рунд Флойд наистина ли беше сменил съдията? Флойд го направи, защото съдията му каза да спре да удря зад главата; Флойд е свикнал съдията да прави каквото си иска; този път не му се получи. Беше толкова неловко.

"Флойд, ти си на 50 години, ти си легенда в този спорт. Застъпвал съм се за теб в безброй интервюта... но трябва да спреш да се опозоряваш в тези изложби. Знам, че животът е труден, знам, че животът е скъп, но хайде, пич - постави наследството си на първо място."

Появиха се предположения, че милионите на Мейуедър са на изчерпване, поради което той продължава да се състезава. Миналата седмица беше съобщено, че "Money", заедно с рапъра Тайга, е бил посочен в съдебен иск за 4 млн. долара по закона РИКО, подаден от бижутер от Маями. 

"Никой не иска да те запомни по този начин - продължи Де Ла Оя. "Става още по-лошо - бижутерът ти е завел дело срещу теб в Маями и мнозина казват, че ще трябва да продадеш активите си.

"Мразя да виждам как това се случва, братко. Както винаги съм казвал, трудно е да се печелят пари, но е още по-трудно да се задържат. Флойд, подкрепям те. Хайде, нека да обърнем нещата."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес