Зареждане

"Нигeрийският кошмар" тренира с 216 см гигант преди мача за титлата с Виталий Кличко

"Нигeрийският кошмар" тренира с 216 см гигант преди мача за титлата с Виталий Кличко
Публикувано на: Септември 23, 2008 в 17:14 ч

Двубоят за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория на Световния боксов съвет между шампиона Самюел Питър (Нигерия) и претендента Виталий Кличко (Украйна) на 11 октомври в Берлин ще премине със значимо българско участие. Мениджър на световния шампион Самюел Питър е българинът Ивайло Гоцев, а на най-скъпите места край ринга в Берлин ще бъдат директорът на българската професионална лига Красимир Инински и организаторът Асен Димитров.

Samuel Peter и Vitali Klitschko


Световният шампион Самюел Питър, наричан "Нигерийския кошмар", ще защитава пояса си в 12 рундов мач срещу претендента Виталий Кличко - бивш световен шампион и неуспял кандидат за кмет на Киев. Ивайло Гоцев - мениджър на "Нигерийския кошмар", каза по телефона на репортер на БТА: "Мачът за световната титла ще бъде на 11 октомври в най-модерната зала на Берлин, която бе построена преди няколко месеца. Залата е с капацитет 19 000 места и ще бъде открита с концерт на Металика, а ние ще бъдем нейният боксов дебют. От три седмици сме на подготвителен лагер в Южна Германия и тренираме в университета във Фрайбург. Лично аз се притеснявам от високия ръст на Виталий Кличко и наех за спаринг-партньор американеца Джулиъс Лонг. В случая името /лонг на английски означава дълъг  - бел. на авт./ отговаря на действителността - Лонг е висок 216 сантиметра. 
    
В Германия има изключителен интерес към битката между Самюел Питър и Виталий Кличко и около 5000 билета вече са продадени. Виталий Кличко е доста популярен в Германия, както и неговият брат Владимир Кличко. Аз обаче разчитам на "нашенско лоби" - мнозина българи, които живеят в Германия, вече ми се обадиха и казаха, че ще дойдат на мача и ще викат за Самюел. Според букмейкърите шансовете на Самюел Питър и Виталий Кличко са равни. Аз обаче съм убеден, че моят човек ще защити световната си титла. А след това от Берлин директно идваме в София и ще празнуваме по нашенски. Нищо, че Самюел е нигериец".

Източник: БТА

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес