Зареждане

Нгану призова Еди Хърн да не говори много, защото не знае нищо

Нгану призова Еди Хърн да не говори много, защото не знае нищо
Публикувано на: Юли 19, 2023 в 07:10 ч
Франсис Нгану разкритикува шефа на Matchroom Boxing Еди Хърн за това, че е заявил, че двубоят му срещу Тайсън Фюри ще бъде демонстративен.

Нгану стъпва за първи път на ринга на 28 октомври срещу шампиона в тежка категория Фюри, след като се раздели с UFC в началото на годината. Много фенове спекулираха дали двубоят ще бъде вписан в професионалната боксова статистика на Фюри или на Нгану, като преди това Хърн предположи, че двубоят им ще бъде демонстративен и ще се проведе по правилото "без нокдауни".

Сега бившият шампион на UFC изясни истината за двубоя, като заяви в предаването The MMA Hour:

"Откъде Еди Хърн знаеше за това, за да има такава информация и да даде всички тези подробности? Не си спомням той да е бил около масата за преговори и да е разговарял за тази битка. Това, което мога да кажа, е, че той не знае нищо за нея.

Всичко, което знае, е това, което е чул, е това, което са чули други хора. Имам предвид, че това е ясно. Той не знае нищо, защото това е истинска битка.

Единствената разлика е, че няма да има титла в залог, но това е истинска битка. Тя ще бъде записана в нашите статистики."

Титлата на Фюри в тежка категория на WBC не е поставена на карта, защото Нгану не е класиран от организацията. Един боец трябва да бъде класиран в топ 15 на WBC, за да има право да спечели шанс за световната титла, а тъй като Нгану все още не е стъпил на ринга за първи път като професионалист, това престижно място е далеч от възможностите му.

"Това е друга дискусия, която ще отнеме много време в WBC", добави Нгану. "За да се случи тази битка, ако искахме да направим всичко за титлата, щяха да бъдат замесени много страни и тази битка нямаше да се случи. Така че трябваше да направим компромис, ако искахме тази битка бързо."

Двубоят между Фюри и Нгану ще се проведе в 10 триминутни рунда, като ще бъде приложена и стандартната система за 10 точки. Това ще бъде най-дългият двубой, в който Нгану е участвал през цялата си кариера в бойните спортове, тъй като двубоите за титлата на UFC са с продължителност 25 минути. Някои фенове смятат, че победителят в двубоя ще бъде коронясан за "най-опасният човек на планетата", а Нгану е съгласен с тази оценка.

"Мечтата ми винаги е била да се боксирам и да се боксирам с най-добрите. Това е моята възможност да сбъдна тази мечта и да затвърдя позицията си на най-опасният човек на планетата.

Единственото, което ще кажа на Тайсън засега, е, че по-добре да танцува на ринга, защото ако го докосна, ще заспи", каза той.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес