Зареждане

Mikey Garcia: Грешка ще е премахването на бокса от Олимпийските игри

Mikey Garcia: Грешка ще е премахването на бокса от Олимпийските игри
Публикувано на: Август 30, 2018 в 09:46 ч
WBC шампионът в лека категория Mikey Garcia (39-0, 30KO), който печели титлите в 4 категории, разказа колко важно е да се задържи аматьорския бокс в Олимпийските игри, тъй като изгражда основата за всичко останало, което следва в професионалната среда.

Премахването на дисциплината се обмисля заради множеството проблеми от страна на AIBA, които поеха аматьорския бокс.

Някои Олимпийски боксови звезди, които станаха легендарни професионалисти са: Muhammad Ali,  Joe Frazier, George Foreman, Sugar Ray Leonard, Michael and Leon Spinks,  Oscar de La Hoya, Floyd Mayweather и Anthony Joshua.

Наскоро Mikey беше пределно ясен с мнението си, че би било голяма грешка премахването на аматьорския бокс от Олимпийските игри.

"Мисля, че Игрите са голяма възможност и сериозна основа за бладите бойци. Всеки млад състезател първо иска да стане шампион сред аматьорите, а да не говорим и за Олимпийската мечта. После следва и прехвърлянето към професионалните състезания."

"Премахването на бокса от Олимпийските игри би било голяма грешка. Аматьорските програми са добро начало за боксьорите - някои големи звезди са започнали именно по този начин. Аз самият участвах в аматьорски състезания дори на международно ниво. Това ми даде много опит и увереност преди да се присъединя към професионалистите."

В момента се подготвя световна петиция, която ще бъде изпратена към IOC, за да се покаже, че феновете на спорта искат дисциплината да се задържи в Игрите.

Garcia се очаква да се завърне в играта в началото на 2019-та, като опонентът му е все още неизвестен. Той иска да се изправи срещу IBF шампиона в полусредна категория Errol Spence.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес