Зареждане

Кубрат Пулев доминира над Джери Форест и победи с решение

Кубрат Пулев доминира над Джери Форест и победи с решение
Публикувано на: Май 15, 2022 в 08:33 ч
Кубрат Пулев и Джери Форест може да влязат в историята на бокса, но не заради това, което се случи на ринга.

Кобрата успя да доминира в битката от тежка категория, която се проведе в Калифорния. Битката беше подглавна за галавечерта на Triller Fight Club. Съдиите дадоха решение от 98-92, 99-91 и 99-91, всички за 41-годишният Пулев, който не спираше да вкарва дясното си кроше срещу непохватния, но корав 34-годишен Форест.  

Двубоят в тежка категория от 10 рунда беше едностранен и до голяма степен на бавни обороти. Но срещата беше засенчена от странен проблем, който се случи зад кулисите.


Битката закъсня с часове, след като избраните от Форест ръкавици не пасваха на ръцете му, което наложи да се търси друг чифт, който изисква одобрението на Пулев. Представител на щатската атлетическа комисия на Калифорния каза, че те са помолили Форест да свали бинтовете на ръцете си, за да види дали ръкавиците ще паснат, но след това Форест все още не можа да накара ръцете си да се поберат в ръкавиците.

След дълги размисли, за голямо огорчение на зрителите, беше взето решението да се позволи на Форест да използва собствените резервни ръкавици на Пулев от Grant, марка, популярна сред професионалните боксьори.

„Даваме ръкавиците си назаем на Джери Форест“, каза промоутърът на Пулев Ивайло Гоцев по време на предаването на Triller. „Той ще се бие в Грантс. Подарихме на Джери Форест най-големите ръкавици, правени някога.”

Когато битката най-накрая започна, и двамата бойци излязоха на ринга под освирквания от изнервената публика. Като цяло Кобрата не се затрудни в срещата и показа, че Форест не му е на нивото.

Това беше първият двубой на Пулев след победата му над Франк Мир в края на 2021 година. Това е втора победа за Кобрата под банера на Triller. С този успех Пулев вече има 29 победи и само 2 загуби в бокса.


В първия рунд Форест и Пулев започнаха да разменят удари, като Пулев натисна повече. Вторият кръг започна по същия начин като първия. След минута до края обаче Пулев се нанесе силен удар с дясната ръка. В третия рунд Форест контрира с добре премерена права лява ръка, която огъна коленете на Пулев. Българинът обаче не пострада и продължи да притиска Форест.

Битката бе предимно изцяло в полза на българина, като по средата на деветия рунд Пулев получи аркада до лявото си око. И двамата бойци обаче прекараха доста време в клинчове.

В петия рунд Пулев многократно намери попадения с дясната си ръка. Умореният Форест изглеждаше все по-объркан.

Форест започна шестия рунд в по-добро състояние, отколкото в предишните няколко рунда, но все още беше статична мишена за десните ръце на Пулев.


В седмия Пулев продължи да наказва Форест с деснячката си. С малко повече от минута до края Пулев удари Форест със силно дясна балтия, но Форест някак си успя да оцелее. След това Пулев последва с няколко десни ръце без отговор от американеца.

Доктор на ринга прегледа Форест преди осмия рунд, но реши, че Форест все още е годен да продължи да се бие. Пулев започна да нанася неуморно удари по Форест в осмия рунд, като Форест не правеше нищо повече от това да се обляга на въжетата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес