Зареждане

Красимир Инински: Положихме хубав фундамент

Красимир Инински: Положихме хубав фундамент
Публикувано на: Май 1, 2021 в 14:47 ч
Източник: БФ Бокс
Президентът на БФ Бокс Красимир Инински обобщи представянето на талантите ни на Световното първенство за младежи и девойки в Полша.

Преди Великден той говори за нивото на родния бокс и по някои други важни теми пред БФ Бокс.

Г-н Инински, каква е оценката, която бихте поставили на представянето на нашите национали на Световното първенство за младежи и девойки в Полша?

– Няма как да не съм доволен, още повече, че това бе първо Световно първенство за тях. Разбраха от първо лице за какво става въпрос, на практика вече са част от големия бокс. Както имаме краткосрочни цели, така сме си поставили и дългосрочни. Смятам, че с това Световно първенство вече имаме една солидна основа за дългосрочните ни цели. Благодарение на усилената, екипна работа, имаме начертан път, по който да вървим, за да изпълним и дългосрочната си цел, която разбира се е Олимпийските игри в Париж и спечелването на максимален брой отличия там.

Два медала от Световно първенство, при дебют на такъв форум, не може да не е добър резултат, нали така?

– Да, абсолютно. Имайте предвид и че на 60 килограма Радослав (Росенов) загуби от световния шампион, а финалистите на 75 бяха победени от Чолов месец по-рано. Ако не си беше счупил ръката, спокойно можеше да се върне и със златен медал.

При всички положения, една добра основа.

– В Топ 10 сме в света. Младежите ни са на седмо място по брой отличия, така че определено е една добра основа за нашите дългосрочни цели. Смятам, че сме положили хубав фундамент.

Част от младежите вече минават в мъжкия бокс. Дали са готови?

– Вярвам, че са. Благодарение именно на работата, която е свършена до момента, те ще влязат подготвени в мъжкия бокс и ще засилят вътрешната конкуренция, което е радващо. Вече знаят за какво става въпрос. Световното първенство не е като Европейските или международните турнири. Виждат различен бокс, други характери, нови удари и качества. Ако са си мислели, че са стигнали върха, осъзнават, че не е било така, и че има накъде още да се развиват. Отваря се нов хоризонт пред тях, който трябва да покорят.

Добър етап от тяхното училище?

– Да, добре навлизат в големия бокс.

Как върви подготовката на мъжете и жените по пътя към голямата цел – Олимпийските игри?

– Те не са спирали да тренират. Завърши турнирът в Белград, където Даниел Асенов спечели златния медал на „Белградски победник”, така че и те вървят в правилната посока. Търсим участие в още един международен турнир преди квалификацията през юни. Като ръководство се стремим да изпълним всички изисквания, които са поставени пред нас.

Има ли нещо ново покрай квалификацията?

– Не, засега има затишие. Надявам се европейската квалификация да се проведе, защото американската бе отменена. Иначе всички ще минат спрямо ранглиста, което нас не ни удовлетворява. Искаме да има по-голям шанс за всеки един и да играят. Така че, трябва да се проведе квалификацията.

Ще успее ли да участва в нея Петър Белберов?

– Надявам се, че да. Той се подготвя, тренира вече активно. Смятам, че е възстановен от травмата, която получи на „Странджата” и ще бъде готов за европейската квалификация, където ще се бори за квота. Това е добра новина, защото той също има голям потенциал да спечели квота за Токио.

Какво ще пожелаете за предстоящите празници?

– На първо време здраве за всички. Да са благословени и късметът да не им изневерява. Освен това да сме и малко по-смирени, да гледаме първо към себе си.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес