Зареждане

Кобрата не отстъпи: Щабът му с протест срещу мач Джошуа-Кличко

Кобрата не отстъпи: Щабът му с протест срещу мач Джошуа-Кличко
Публикувано на: Май 31, 2017 в 06:32 ч
Източник: Gong.bg
Щабът на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев осуети намеренията на световния шампион в IBF Антъни Джошуа да заобиколи мач с него за световната титла. От лагера на британеца поискаха изключение от федерацията за задължителната му защита на колана, която трябваше да е срещу Кобрата, съобщава Gong.bg.

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн редеше реванш с Владимир Кличко, когото неговия човек победи в края на април и взе титлата. Но за да се състои отново такъв двубой, британецът трябваше да получи разрешение от IBF за изключение да направи още една доброволна защита, а не да срещне задължителния претендент в лицето на Пулев.

Днес от лагера на българския боксьор обаче са подали официален протест в IBF срещу тези намерения на Джошуа, разкриват украинските медии. Така това прави нов мач между Джошуа и Кличко много малко вероятен, поне преди островитянинът да се е изправил срещу Кобрата и евентуално да го е победил.

Все пак съществува вероятност британецът да се откаже от пояса си в тази федерация и това ще освободи световната титла. За нея Кобрата после ще трябва да се бие със следващия най-високопоставен в ранглистата. Повече яснота се очаква в следващите дни.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес