Зареждане

Карл Фроч: Фюри загуби от Усик заради кресливия си баща

Карл Фроч: Фюри загуби от Усик заради кресливия си баща
Публикувано на: Юни 1, 2024 в 02:00 ч
В крайна сметка буйството на Джон Фюри може да вземе своето.

Присъствието му в ъгъла на Тайсън нанесе повече вреда, отколкото полза. Карл Фроч е безспорна боксова легенда, която вече обитава Залата на славата. Дори той не пропусна големия обединителен двубой, който се проведе на 18 май на горещата земя на Саудитска Арабия.

Тайсън Фюри беше смятан за най-добрия в тежка категория в света от лятото на 2019 г. до есента на 2023 г. Тогава обаче се появи украинец и в най-високата категория за първи път от двадесет и четири години обедини всички колани, включително WBC на Фюри.

Ако не беше деветият рунд, видяхме сравнително равностоен двубой. Въпреки това, според бившия шампион Карл Фроч, основната разлика е в ъгъла на двамата бойци. Докато на Усик бяха дадени ясни тактически инструкции, в ъгъла на Фюри беше хаос. И то буквално.

„Най-големият проблем е, че имате ас като ШугарХил в ъгъла си, но не му давате място да говори. ШугарХил винаги е знаел какво трябва да направи Тайсън. Само заради него той беше толкова доминиращ в мачовете срещу Уайлдър, срещу Уайт, но вече не и срещу Усик. Джон Фюри (бащата на Тайсън) може да представлява решаващата разлика между победата и загубата. 

Треньорът на Тайсън ШугарХил знае най-добре какво трябва да прави неговият подопечен в битката. Той се опита да му даде правилния съвет, но всеки път беше заглушаван от Джон Фюри. Джон постоянно крещеше на Тайсън там, без той да каже дума. Невъзможно е човек да слуша двама души едновременно. 

Освен това вашият естествен инстинкт ви съветва да слушате баща си като ваш треньор. Според мен това можеше да е решаващата разлика между победата и загубата в една иначе напрегната битка. “, каза Форч.

ШугарХил беше уловен от камера след деветия рунд да призовава Тайсън да увеличи натиска. Джон Фюри беше на различно мнение. Така че това несъответствие не помогна на бившия шампион на WBC. Ще трябва да изчакаме до декември, за да видим дали нещо ще се промени в реванша.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес