Зареждане

Хейни: Гарсия не се е подобрил от аматьорските си дни

Хейни: Гарсия не се е подобрил от аматьорските си дни
Публикувано на: Февруари 29, 2024 в 07:46 ч
Девин Хейни вижда в Райън Гарсия боец, който не се е подобрил от времето, когато са били аматьори.

Те се бият за първи път като професионалисти на 20 април в Barclays Center в Ню Йорк за титлата на Хейни в суперлека категория на WBC.

И все пак предстоящият им двубой ще бъде седмият между тях, след като всеки от тях спечели по три от шестте си аматьорски двубоя.

25-годишният Хейни записа най-добрите си победи през 2023 г. - над Васил Ломаченко, за да запази безспорната си титла в лека категория, а след това детронира Реджис Прогрейс

Гарсия, също на 25 години, завърши годината си, като спря Оскар Дуарте Хурадо в осем рунда, но преди това загуби за първи път, в седем рунда  от Гервонта "Tank" Дейвис.

"Райън винаги е бил добър боец, още от времето, когато бяхме деца", каза Хани пред DAZN. "Но с течение на времето аз го надраснах и станах много по-добър, а Райън си остана същият. Това трябва да покажа на 20  април.

"Хенри, баща му, също ще бъде там, така че ще видим кой ще го спре. Мисля, че баща му ще бъде този, който ще хвърли кърпата и ще спре боя.

"След последния бой казах, че съм направил епични битки, имам колани. Направих това и завинаги съм в учебниците по история. Сега става въпрос за това да се случат най-големите битки за най-много пари и да се направят големи събития. Това ще бъде най-голямата битка на 2024 г. 

"Това ще бъде мега събитие", продължи Хейни. "Ще ме катапултира. Ще докаже, че аз съм новото лице на бокса. Аз съм човекът и съм огромна атракция.

"Тази битка има дълга история. При аматьорите сме 3-3, а това е №7. Така че е време да приключим, за да докажем кой е по-добрият човек, кой е станал по-добър от аматьорите, кой се развива по-добре при професионалистите. Време е да покажа колко велик съм в действителност."

Гарсия беше обвинен, че се е отказал в седмия рунд на двубоя си с Дейвис, вследствие на удара в тялото, който експлозивният Дейвис нанесе. След това Гарсия смени треньора си Джо Гусен с Дерик Джеймс.

"Виждали сме Райън да се отказва и преди - каза Хейни - Това няма да е нещо по-различно. Щом имаш това отказване в себе си... Мисля, че той ще се откаже на 20 април.

"Ние сме две млади момчета, които започнаха професионалната си кариера в Мексико. Започнахме рано и сега сме две огромни звезди в боксовия спорт и сме на път да организираме огромно събитие за бокса. Щастлив съм, че ще бъда един от боксьорите, които ще вдъхновят младото поколение, особено с Райън, който е толкова млад.

"Можем да бъдем наречени перспективни, защото сме толкова млади. Има перспективни боксьори, които са на нашата възраст. Аз съм шампион; Райън Гарсия иска да стане шампион, което няма да стане. Щастлив съм да бъда този човек, от когото младото поколение може да се учи и да очаква с нетърпение. Опитът е от значение, особено на това високо ниво. Райън няма този опит. Райън не се е борил с момчетата, с които аз съм се борил."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес