Зареждане

Хърн похвали VADA, че е хванала допинг в теста на Уайт

Хърн похвали VADA, че е хванала допинг в теста на Уайт
Публикувано на: Август 9, 2023 в 17:00 ч
Еди Хърн, промоутърът на звездата в тежка категория Антъни Джошуа, успя да спаси събитието тази събота в зала O2 в Лондон - след като положителен тест за допинг едва не провали цялата карта.

Джошуа трябваше да се бие с Дилиан Уайт в мач-реванш. 

Миналата събота Хърн разкри, че Уайт е бил изтеглен от двубоя след "неблагоприятни резултати" в протокола за тестване на Уайт за допинг с VADA.

Оттогава Уайт е заменен от ветерана в дивизията Робърт Хелениус.

Тъй като Хърн е бил предупреден от правния екип на Уайт, той не може да разкрие информацията, съдържаща се в доклада на VADA за Уайт - включително имената на веществото/веществата.

"Не мога да ви кажа подробности от теста. Бях предупреден и от неговия юридически екип. Освен това не е честно от моя страна да излизам и да започвам да ви давам информация, за която не знам достатъчно, която може да застраши този много важен момент, който предстои за него", заяви Хърн пред IFL TV.

Хърн обаче похвали VADA за тяхната система за тестване, която е отбелязала "медикамент за подобряване на представянето" в организма на Уайт.

"Хубавото тук е, че тестовете, за които платихме тук - над и извън тестовете на Британския боксов контролен съвет - установиха, че боец, който предстои да влезе в двубой, има в системата си лекарство, подобряващо представянето - което е хубаво нещо. Всички сме разочаровани и огорчени, че битката няма да се състои", заяви Хърн.

Освен това Хърн разкри, че в момента Уайт не е лицензиран от Британския боксов съвет за контрол.

Уайт, който обяви, че е невинен в настоящия скандал с тестовете за допинг, ще се стреми да изчисти името си и да възобнови кариерата си в Обединеното кралство. Тъй като обаче той не е лицензиран боец от BBBofC, дори Хърн не е сигурен за точния процес, по който Уайт трябва да докаже невинността си.

"Дилиън Уайт няма лиценз от BBBofC. И така, какво се случва сега? Той трябва да изчисти името си, но в същото време не може да му бъде наложена ефективна забрана или да бъде спрян или отнет лицензът му от Британския боксов контролен съвет, защото той не е лицензиран там. Има ли смисъл това? Той трябва да изчисти името си, ще иска да го направи, но аз дори не знам през какъв процес трябва да мине, за да го направи", обясни Хърн.

"Едно нещо, което не можеш да направиш, е да изчистиш името си от VADA, защото те не са дисциплинарна организация. Те са организация за докладване. Има ли смисъл това? Така че на практика Дилиън Уайт точно сега може да отиде в друга комисия и да поиска лиценз или да поиска разрешение да се боксира. Мисля, че повечето от тях биха казали "искаме да проведем дисциплинарно изслушване"... Нямам представа."

Според повечето наблюдатели Уайт в крайна сметка ще трябва да се справи с BBBofC и тяхната агенция за тестване UKAD - поне ако иска да се бие в Обединеното кралство.

Това е третият скандал с допинг тестове в кариерата на Уайт. През 2012 г. той получи забрана за две години във връзка с положителна допинг проба, а през 2019 г. също даде положителна проба за забранено вещество, но в крайна сметка беше освободен от тези обвинения от UKAD.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес