Зареждане

Хърн: Нгану е много силен; не мисля, че не е опасен за Джошуа

Хърн: Нгану е много силен; не мисля, че не е опасен за Джошуа
Публикувано на: Януари 17, 2024 в 00:00 ч
Когато Еди Хърн наскоро обяви Антъни Джошуа за няколко нива над Франсис Нганну, промоутърът на голямата британска суперзвезда не възнамеряваше да отхвърли буквално шанса на Нганну да разстрои Джошуа.

Хърн недвусмислено вярва, че Джошуа ще спечели 10-рундовия двубой в тежка категория на 8 март в Kingdom Arena в Рияд, Саудитска Арабия. Председателят на Matchroom Boxing обаче осъзнава, че неоспоримата сила на Нганну представлява основателна опасност за Джошуа, който беше повален четири пъти и спрян в седмия рунд от Анди Руис младши през юни 2019 г. в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

"Вярвам, че Антъни Джошуа ще се справи лесно с Франсис Нгану", заяви Хърн. "Не мисля, че не е опасен. Както и че Нгану има сила. Той е много силен. Но това е моето мнение. Вярвам, че Антъни Джошуа ще бъде прекалено добър за Франсис Нгану. Така че, това никога не е нещо неуважително.

"И той има способността да изпрати всеки на земята. В уменията и изкуството на бокса има нещо повече от нокаутираща сола. И аз вярвам, че той ще бъде твърде добър за него."

Основното събитие на платеното шоу между английския боксьор Джошуа (27-3, 24 нокаута) и камерунеца Нгану (0-1) беше официално обявено по време на пресконференция в понеделник следобед в Лондон.

Двуметровия Джошуа започна като фаворит с повече от 6-1 според повечето букмейкъри, но Хърн отдаде дължимото на Нгану за постижението в професионалния му боксов дебют - официално загуба в 10 рунда, с разделено решение, срещу непобедения шампион на WBC Тайсън Фюри на 28 октомври в Kingdom Arena.Бившият шампион на UFC в тежка категория, запрати Фюри на пода с ляво кроше в третия рунд, но Фюри оцеля, за да спечели главното събитие с два резултата (96-93, 95-94, 94-95).

Хърн все пак предвижда Джошуа да победи категорично Нгану и да остане в позиция да се бие най-накрая с Фюри (34-0-1, 24 KO). Въпреки че е една от любимите мишени за критики на Фюри, Хърн очаква англичанинът да победи шампиона на IBF/IBO/WBA/WBO Олександър Усик (21-0, 14 нокаута) в 12-рундовия им сблъсък за обединяване на титлите на 17 февруари в Kingdom Arena.

"Зависи как AJ иска да подходи към битката", каза Хърн. "Мисля, че ако реши да се боксира умно, да, може да изкара 10 рунда без проблем. Ако избере да бъде агресивен, мисля, че ще го нокаутира. Но в тежката категория винаги трябва да бъдеш умен. Франсис Нгану може да нокаутира Ей Джей или да повали Фюри, всеки може, който е с тези размери и знае как да ползва ръцете си. Разбирате ли какво имам предвид?

"Възхитителен е фактът, че това е вторият му професионален двубой - първият му беше срещу Тайсън Фюри, а вторият е срещу Антъни Джошуа. И той се състезава. Той е конкурентен. Мислех си, че, знаете ли, хората казват, че Франсис казва,за мен, че го хваля, но мисля, че той победи Фюри. Не е ли така? Когато става въпрос за Ей Джей, мисля, че сега сме на гребена на вълната. И мисля, че ще направим бизнес и след това ще победим Тайсън Фюри."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес