Зареждане

Григор Саруханян се завръща на 20-ти април

Григор Саруханян се завръща на 20-ти април
Публикувано на: Март 29, 2024 в 08:56 ч
Един от най-атрактивните български боксьори Григор Саруханян се завръща отново на ринга.  Това ще се случи на 20-ти април в боксовата галавечер "Битки на духа".

Саруханян е извън ринга от миналото лято. Причината - тежка травма в лявата ръка.

"Лявата ми ръка беше много зле. Не можех да отварям дори вратата на колата с нея," сподели боксьорът за MMA.BG. "Имах сериозно възпален нерв, искаха да ми правят операция, но започнах лечение с инжекции, което отнемаше време.

Не съм спирал да тренирам, но не използвах лявата си ръка. Сега вече съм на 100% готов и се подготвям за голяма битка на 20-ти април."


Саруханян бе свикнал да се бие по 3-4 пъти на година и тази голяма пауза е била тежка за него, но от друга страна го е възстановила напълно от травмата и заредила с нови сили.

А те ще му трябват, тъй като на ринга на 20-ти април го очаква сериозен опонент - Матеуш Трук. Полският боксьор е със статистика 14 победи и само 2 загуби. Половината от победите му са с нокаут и също е много активен през последните години.

"Това е първата крачка - искам да победя по-сериозен противник и да напредвам в ранглистата. Лесно е да се играе с по-слаби противници, но аз съм сериозен боксьор и винаги търся по-силни опоненти."

В действителност Трук е напред в класацията пред Саруханян с близо 100 места. Победа над опонент като него би изстреляла Григор обратно нагоре в ранглистата.

Още нещо ново в този двубой е, че Григор качва категорията - битката ще е до 79 кг.


"Много ми е трудно да свалям до 76 кг. В последния си мач свалих 12 кг, което ми изигра лоша шега. За момента повечето ми срещи са били на 79 кг., но след време може и отново да сваля на 76 кг.

Аз като цяло съм изчистен и имам доста мускулна маса. При смъкване на много килограми няма откъде да ги сваля и започвам да губя сила. След това не мога да възстановя за 24 часа."

Към феновете, които са си мислили, че Григор няма да се бие повече, той има и едно съобщение:

"Зрителите ще видят нещо ново от мен. Боксът е моят живот и не мога безе него. Който си е мислил, че няма да се бия повече, сега ще ме види на ринга срещу много сериозен опонент. В този двубой ще покажа най-добрия си бокс, който сте виждали от мен досега."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес