Зареждане

Еди Хърн: Фюри иска 70 % от приходите в битката с Усик

Еди Хърн: Фюри иска 70 % от приходите в битката с Усик
Публикувано на: Януари 21, 2023 в 00:00 ч
Известният боксов промоутър Еди Хърн говори за организирането на битката между Тайсън Фюри и Александър Усик.

Вижте още - Боб Аръм: Усик иска с Фюри да делят 50 на 50

Двамата трябва да се бият, за да излъчат безспорен шампион в тежка категория. Фюри държи титлата на WBC в тежка категория, а Усик притежава поясите на WBA (Super), IBF, WBO и IBO в тежка категория. В момента текат преговори за битката, но явно двамата не могат да се разберат за парите.

Украинецът иска да дели наравно с Фюри, дори ако битката се проведе във Великобритания. Фюри от своя страна иска да вземе 70 % от приходите. Хърн смята, че тези искания от Фюри може да доведат до отмяна на битката.

„Тайсън Фюри смята, че трябва да получи 70/30 или 60/40 от приходите. Това може да доведе до отмяна на битката. Не знам какво става, но знам, че битката ще се проведе в Близкия изток, за да спечелим повече пари. 

Не вярвайте, когато чуете, че битката ще се проведе на Уембли. Просто чакаме кой ще плати повече за тази битка. Фюри ще погледне на ситуацията от ъгъла на това колко ще спечели. 

Или ще се съгласи на равна сума с Усик, или ще поиска повече, тъй като е по-известен. Основната пречка между него и Усик е за хонорара от битката.”, каза Хърн в интервю за Boxing-Social.

Справедливо ли е двамата да делят 50 на 50 ?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес