Зареждане

Джордж Форман: Днешните боксьори са позьори!

Джордж Форман: Днешните боксьори са позьори!
Публикувано на: Април 13, 2024 в 22:00 ч
1990-те представляват златната ера на бокса, спорт, който днес за съжаление е в залез. Вината не е само в липсата на качество, но преди всичко в страха, който пречи на сегашния топ да се бие един срещу друг. Сравнително наскоро феновете на бокса преживяха още едно разочарование. 

В тежката категория дълго време се оформяше голям двубой между Дионтей Уайлдър и Антъни Джошуа, докато изведнъж се появи новината, че двамата бойци не могат да намерят общ език. Това разочарование означаваше, че историята, която се изграждаше повече от шест години, нямаше да получи точката, която всички фенове искаха.

Двамата все пак се разбраха, но Уайлдър загуби от Джоузеф Паркър и провали битката с Джошуа. Ако сравним старото и сегашното време, можем да кажем, че и преди имаше битки за пари, но уреждането на мач не беше толкова трудно. Всеки искаше да бъде най-добрият и на практика всеки предизвика голям интерес и уважение сред публиката.

Боксовата легенда Джордж Форман реши да направи сравнение с миналото и настоящето. Форман, считан за едно от величията в бокса, вярва, че днешните боксьори са позьори:

„Не искам по никакъв начин да хуля днешните боксьори, но ми се струва, че те са просто позьори. Качеството на старата школа беше някъде съвсем другаде. Днешното поколение се прави на най-доброто, но те отказват да се боксират един срещу друг. Наистина съжалявам, че саудитските шейхове трябваше да поемат бокса върху себе си. Те надплащат на боксьорите ненужно, защото те не намериха смелостта сами да изградят наследство. 

Изобщо не съм изненадан, че Майк Тайсън обяви завръщането си. Никой човек не може да възроди спорта толкова, колкото той. За наше съжаление такъв човек се ражда само веднъж на век. Честно казано, Майк беше чудовище, което срещаш само в кошмарите си. Той плашеше всички около себе си и затова хората обикнаха спорта.

Бих искал боксът да се върне в светлините на прожекторите, но не зависи от мен да решавам. Възможно е саудитците да го издигнат сега, но също така е възможно да направят няколко игри и след това да го прецакат, защото шейховете няма да искат да плащат завинаги. Ще видим как ще се окаже накрая. За съжаление времената се промениха и парите са на първо място. “, сподели „Големият Джордж“.

Прав ли е Форман ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес