Зареждане

Дилиън Уайт: Джошуа има проблеми с увереността и го е страх от мен

Дилиън Уайт: Джошуа има проблеми с увереността и го е страх от мен
Публикувано на: Май 24, 2023 в 00:00 ч
Какво следва за бившия шампион в тежка категория с 3 пояса Антъни Джошуа? Това е въпросът, чиито отговор всеки би искал да знае - особено главният претендент Дилиан Уайт.

Живеещият в Лондон Уайт, който беше спрян от Джошуа в седем рунда през 2015 г., вярваше че ще получи следващия шанс за двубой с Джошуа, след като през ноември миналата година победи Джърмейн Франклин. Всъщност доста хора очакваха да видят тази битка. Джошуа срещу Уайт 2 беше неизбежен. Вместо това Джошуа се би със загубилия двубоя Уайт-Франклин и очевидно премина покрай Уайт.

Според слуховете Джошуа може би ще се изправи срещу бившия носител на титлата на WBC Деонтей Уайлдър в блокбъстър през декември, който ще се проведе в Саудитска Арабия. Втори слух гласи, че Джошуа може да се бие през лятото с противник, срещу когото ще се подготви за по-голяма битка. Нищо обаче не показва, че Дилиан Уайт е част от плановете на "AJ".

"Бездействието убива спорта и той се нуждае от разтърсване", заяви Уайт пред The Sun. "Чакам следващия си двубой - и трябваше да се бия с Джошуа след Франклин. Джошуа и екипът му казаха на всички "победителят от Уайт и Франклин се бие с AJ"- и след това се боксираха със загубилия.

Това е шега, те гледат да се обвиняват един друг, да се оправдават, да говорят за други битки по-нататък. Но всеки, който види как Джошуа седи девет месеца в очакване на кеш-аут на Уайлдър... ще види отбор загубеняци.

Екипът на Джошуа дава интервюта, в които казва, че той ме побеждава в четири рунда. Но той не може да реши дали съм съперникът на мечтите му, или най-лошият му кошмар. Аз искам да се бия. Знам, че DAZN също искат битката, защото това ще бъде огромно събитие. Единственият проблем, който всички имаме, е Джошуа. Той има проблеми със самочувствието и се страхува да се бие.

Той не иска да рискува хонорара си за пенсиониране в Саудитска Арабия срещу Уайлдър - който също е с изтекъл срок на годност... Тези хора са безгръбначни. Има дълъг списък с опоненти, с които мога да се бия след това, а крайният срок, в който Джошуа трябва да се размърда и да вземе да подпише.

Джошуа вече не е златната кокошка, спортът не се върти около него. Той и хората му изглежда не го осъзнават, но ако ме прецакат отново и загубят от Уайлдър през декември, той и екипът му - които знаят толкова много, но правят толкова малко - ще са приключени."

Реално погледнато, Джошуа - Уайлдър е огромна битка и е разбираемо, че отборът на Джошуа ще положи всички възможни усилия, за да си я осигури, докато има такава възможност. От друга страна, всички разговори за Джошуа-Уайлдър досега са били непотвърдени слухове. Не знаем колко от тези разговори са реални и колко са пожелателни. Също така е напълно възможно двубоят с Уайлдър да е шок-новина, хвърлена пред феновете и медиите, който в крайна сметка ще бъде оттеглен и заменен с много по-безопасен летен двубой за бившия шампион, който е в режим на възстановяване с новия треньор Дерик Джеймс.

Лесно е да се разбере защо Уайт ще настоява за двубой с Джошуа. След като беше спрян от Тайсън Фюри през април 2022 г., единствената възможност за голям двубой на Уайт в близко бъдеще е срещу Джошуа. Той беше толкова близо до това да получи и този двубой, докато отборът на Джошуа измести фокуса си другаде.

При статистика 29-3 на Уайт не му остава нищо друго, освен да чака Джошуа и междувременно да приема второстепенни двубои за пари - и да се надява да не бъде победен по пътя си.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес