Зареждане

Дейвид Хей: Няма смисъл от реванш! Усик е най-добрият в тежката

Дейвид Хей: Няма смисъл от реванш! Усик е най-добрият в тежката
Публикувано на: Май 27, 2024 в 14:00 ч
Тайсън Фюри наистина активира клаузата за реванш с Александър Усик, но според легендарния Дейвид Хей това е безсмислено. Битки, които преди това не можеха да бъдат реализирани, внезапно бяха уредени благодарение на бездънната кесия на арабите.

Златни монети започнаха да дрънчат на прага на Фюри и той се съгласи на голямата битка с украинеца. Фюри загуби с разделно решение, но може да се радва, защото можеше да загуби и с нокаут. Усик го разтъри сериозно и само въжетата попречиха на Тайсън да се сгромоляса на земята.

И двамата боксьори подписаха договор преди двубоя, който включва клауза за реванш. Това може да бъде активирано от губещата страна по всяко време в рамките на три седмици след края на първия дуел и Тайсън Фюри го направи преди няколко дни.

Сега, когато е ясно, че ще видим продължение през есента, отново започват да се множат прогнозите за това как ще се развие мачът и дали Фюри все още има сили да си върне поясите. Хей не вижда смисъл от реванш, защото нито Фюри, нито Антъни Джошуа могат да бият Усик:

"Александър Усик спечели всички възможни пояси, които могат да бъдат спечелени в тежка категория. Мога само да се усмихвам за него. Сърцето, което показа, смелостта, планът на играта, стратегията, всичко беше толкова перфектно от негова страна, че дори аз не очаквах да помете така Фюри.

Усик е ужасяващо интелигентен боксьор и направи всичко, което обеща. Сега разбирам думите му. Той каза на Тайсън ден преди двубоя: „Не се притеснявай, утре няма да си сам.“ И когато започна битката, той продължи да го блъска и да танцува в неговия ритъм. Сериозно, Тайсън не беше сам там. 

Нито за миг Усик не беше спокоен, винаги беше по петите на Фюри и се представи на абсолютно високо ниво. Той заслужено е шампион. Много хора казват, че ако въжетата ви спрат да паднете на земята, това се счита за нокдаун. Така че Фюри взе три нокдауна в този девети рунд и битката трябваше да бъде спряна. 

Тази битка не трябваше да надхвърля деветия рунд. В заключение искам само да кажа, че не съм сигурен дали ще има реванш, за който се говори сега. Разбирам, те го имат в договора, но според мен Усик беше толкова доминиращ, че дори не си струва. Усик е най-добрият боксьор в тежка категория днес. 

Това е така, така ще си остане, никой не може да го победи с техника. И тъй като никой не го осъзнава, не си струва да се качват на ринга с него. Както Фюри, така и Джошуа. Няма смисъл да се бият с него.“, каза Хей.

Има ли смисъл от реванш ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес