Зареждане

България с трима финалисти на европейското по бокс в Албена

България с трима финалисти на европейското по бокс в Албена
Публикувано на: Май 29, 2018 в 08:50 ч

Трима български състезатели се класираха за финалите на европейското първенство по бокс за момичета и момчета на първото по рода си съвместно състезание, което се провежда в курорта Албена.

Още преди ден правото да боксира за титлата в кат. до 67 кг при момичетата си спечели Касимира Войкова. Нейна съперничка утре в следобедната сесия от финалите ще е ирландката Тинли.

При момчетата до финалите достигнаха двама наши представители – Светослав Косев и Серги Владояну.

В днешните полуфинали Косев победи Лоренцо Конколи от Унгария с 3:2 съдийски гласа и ще боксира за титлата в кат. до 46 кг срещу руснака Алексей Стародубцев.

Владояну е финалист в кат. до 52 кг след категоричната победа с 5:0 съдийски гласа над италианеца Джузепе Лонговардо. Утре той ще спори за златото с руснака Сергей Колденков.

Останалите ни полуфиналисти загубиха своите мачове днес.

При най-леките (кат. до 38,5 кг) Сербез Асенов отстъпи пред Олексий Плисак от Украйна и остана с бронзов медал. Калоян Николаев загуби полуфинала в кат. до 44,5 кг от Иван Ахапов от Украйна. Искрен Михайлов падна от Олександър Балабин от Украйна в кат. до 56 кг.

С бронз ще се окичи и Благовест Маи, който загуби от Савелий Супрунец от Украйна в кат. до 59 кг. При 90-килограмовите Кирил Борисов загуби от Николай Бурдюжа от Молдова и също остана с бронз.

Утре финалите при момичетата започват от 14 ч, а при момчетата са от 18 ч.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес