Зареждане

Буакау срещу Сеанчай в бой с голи ръце в BKFC на 4-ти ноември

Буакау срещу Сеанчай в бой с голи ръце в BKFC на 4-ти ноември
Публикувано на: Август 16, 2023 в 07:53 ч
Дългоочакваният двубой с голи ръце между легендите на муай тай бойци Буакау и Саенчай е насрочен за 4-ти ноември, две седмици преди събитието на BKFC в България, което е на 17-ти ноември.

Феновете на бойните спортове изпаднаха в екстаз, когато от Bare Knuckle Fighting Championship разкриха, че не само са подписали договори с Буакау и Сеанчай, но и че двамата майстори в изкуството на осемте крайника ще влязат в ринга, за да се бият с голи ръце. Първоначално обявен за 18 март в Тайланд, двубоят в крайна сметка беше отменен, след като възникна известно объркване относно правилата и това, което ще бъде разрешено от боксовите власти на Тайланд.

Това беше неприятен развой на събитията, но сега изглежда, че срещата между Буакау и Сеанчай е отново насрочена за тази есен. Според главния изпълнителен директор на BKFC Asia двубоят ще се проведе на 4 ноември на BKFC Asia 5. Събитието ще се проведе в Royal Cliff Hotels Group в Патая, Тайланд, като билетите ще бъдат пуснати в продажба от 17 август.


 
Двубоят се рекламира като тайландски бокс с голи ръце по специални правила между двете икони на бойните спортове.

Буакау Банчамек и Сеанчай са двама от най-успешните муай тай бойци в историята на този спорт. Двойката има общо над 550 победи в кариерата си и почти 60 години опит помежду си.

Голяма част от тях идват от страна на Саенчай, който започва да се състезава в муай тай през 1988 г., когато е само на осем години. По време на легендарната си кариера Саенчай е натрупал 317 победи и е многократен шампион на стадион "Лумпини". Той също така е носител на световни титли на WMC и WBC. Под знамето на THAI FIGHT Сеанчай печели Купата на краля три поредни години и постига невероятните 52-0.

Буакау Банчамек се утвърди като може би най-великия боец на муай тай в историята на този спорт. Със своите 240 победи Буакау е двукратен световен шампион на K-1 MAX и многократен носител на титлата на WMC. През 2014 г. той завоюва и световната титла WBC Muaythai Diamond World Championship.

През септември Буакау направи своя дебют в BKFC, като се състезава в двубой с голи ръце срещу Еркан Варол на BKFC Thailand 3. Буаакау си отбеляза нокаут в първия рунд и оттогава добави още една победа към славната си статистика, побеждавайки Рикия Апро на RIZIN 42 през май.

Нямаме търпение да дойде ноември, когато най-накрая ще можем да видим Буакау срещу Сеанчай и да разберем кой ще бъде победител между тези две легенди на муай тай.

Малко след тях, на 17-ти ноември, BKFC правят следващото си събитие и то ще е в България, в което участие ще вземат едни от топ бойците у нас. Билетите са вече в продажба на цени от 30 лв.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес