Зареждане

БФБокс с нова структура за националните отбори

БФБокс с нова структура за националните отбори
Публикувано на: Януари 5, 2013 в 15:00 ч
Източник: Sportal.bg
Президентът на Българската федерация по бокс /БФБ/ Красимир Инински на пресконференция в пресклуба на БТА обяви новата структура на треньорския щаб на националните отбори за новия олимпийски цикъл.
 
"Изпратихме една нелоша година за българския бокс, но трябва да избягаме от медийния комфорт и самоуспокоението и да продължим да работим", направи равносметка на миналата година президентът на БФБ Красимир Инински и обяви новата структура на треньорския щаб.

Михаил Таков - треньор номер 1 на България за 1991 и 2012 година, ще бъде главен треньор на всички български национални отбори по бокс.

Палми Ранчев - треньор на националния мъжки отбор, който ще работи в тясно сътрудничество с Борислав Бояджиев - треньор на националния юношески отбор, който ще отговаря за всички възрастови групи.

Павел Сяров - треньор на националния отбор за жени.

Михаил Таков коментира лаконично новия си висок пост:
 
"Аз съм дялан камък".

Палми Ранчев заяви:
 
"Трябва работа и пак работа. От утре сме на зимен лагер в Белмекен с най-добрите наши боксьори в момента, като ще вземем и някои от младите таланти. Започваме подготовка за новата година и за турнира Странджа".
 
Красимир Инински каза, че е осигурил съвместен лагер на българския национален отбор с отбора на Беларус преди турнира "Странджа".
 
"Беларус е домакин на европейското първенство през май и се договорихме нашият отбор да върне жеста и да бъде на лагер в Беларус непосредствено преди европейското първенство, каза Красимир Инински. А колкото до турнира Странджа, имаме много заявки от водещите боксови страни и тази година той ще бъде едно малко световно първенство".

Красимир Инински обеща пред многобройните журналисти в пресклуба на БТА, че в най-скоро време ща даде нова пресконференция за новия статут на Международната боксова федерация /АИБА/ и по-специално за участието на професионални боксьори в летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016
година. Както и за предстоящия през месец февруари традиционен турнир "Странджа", който се ползва с репутацията на най-стария турнир в Европа и един от най-силните в света.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес