Зареждане

Anthony Joshua: Напрежението е голямо, не мога да си позволя да загубя

Anthony Joshua: Напрежението е голямо, не мога да си позволя да загубя
Публикувано на: Септември 18, 2018 в 09:02 ч
Anthony Joshua е откровен, стане ли дума за страха от загубата.

Непобеждаваната британска суперзвезда признава, че често се притеснява да не направи някоя грешка, която да му коства цялата кариера. Определено няма да му е лесно отново да се бие пред 90 000-на публика с цялото напрежение около него.

"Напрежението по време на битката ще е голямо. Колкото мисля за победата, толкова и за загубата. Не мога да си позволя да падна."

28-годишният Joshua се очаква да спечели предстоящата си 12-рундова среща с Alexander Povetkin, който е задължителният претендент за WBA титлата. Руснакът е на 39 години и е значително по-малък. Joshua обаче е наясно, че бившият шампион може да удря здраво и осъзнава, че трябва да даде всичко от себе си, за да не загуби.

"Ключово ще бъде да се отпусна, да вярвам и да мога да използвам разумно енергията си. Ударите ми ще трябва да бъдат по-премерени и ефективни."

Joshua (21-0, 20KO) стигна до съдийско решение в последната си битка, за пръв път откакто стана професионалист през октомври 2013-та. IBF, IBO, WBA, WBO шампионът надви новозеландецът Joseph Parker (24-2, 18KO) на срещата им на 31-ви март, но знае, че ще трябва да играе по-сериозно срещу Povetkin (34-1, 24KO).

"Това ще е тежка среща - ще бъде като игра на шах. Брутален шах, защото ще ме чака да направя някакво движение, за да ме контрира."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес