Зареждане

Варна ще бъде домакин на уникален фестивал по бойни изкуства от 1 до 6 октомври

Варна ще бъде домакин на уникален фестивал по бойни изкуства от 1 до 6 октомври
Публикувано на: Септември 13, 2013 в 22:35 ч

Уникалният фестивал по бойни изкуства “Варна” ще се проведе в зала “Владислав” на спортен комплекс “Черно море” от 1 до 6 октомври.

Още от сега в морската столица е заявено сериозно международно участие на състезатели в различните дисциплини – от Русия, Украйна, Дагестан, Киргизстан и др. екссъветски републики. Само от тях са сигурни над 250 бойци. Традиционният фестивал, който се провежда всяка година отново от Община Варна .

Организатори са Golden Tour-Retour, руската федерация по бойни спортове "СУМА", федерацията на Олег Тактаров - Time To Fight, варненската Cage Of Glory Promotion и местният спортен клуб “Десант”.

По време на фестивала ще бъдат демонстрирани различни бойни изкуства и спортове – ММА, граплинг, айкидо, карате, будо, ръкопашен бой, самбо. От България заявки са подали няколко клуба, но се чакат още. Българските бойци са специализирани основно в аматьорския правилник по ММА и граплинг.

Канени са още представители от Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция. Има потвърдено участие от Египет и Сирия, но събитията в тези страни, могат да попречат на бойците да вземат участие във Фестивала.

Различни школи от Русия (и по-специално от Москва) ще демонстрират класа по жиу-житцу и граплинг. Почетен гост е самият Олег Тактаров, а освен българските медии ще присъстват и много чуждестранни, като руски телевизионен канал ще заснеме целия фестивал.

Семинарът по бойни дисциплини е предвиден за 2 октомври. Битките в зала “Владислав” ще са в продължение на 3 дни и организаторите на фестивала все още набират заявки от клубове в България.

Така Варна за пореден път доказа, че е столица на бойните спортове.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес