Зареждане

Европейски шампионат по бойни изкуства във Варна

Европейски шампионат по бойни изкуства във Варна
Публикувано на: Февруари 5, 2014 в 17:42 ч

Димитър Урумов: Искам да събера във Варна над 600 бойци от Русия и полуострова!

Димитър Урумов е създател на ММА-веригата Cage Of Glory, която вече има 5 международни издания в страната. Той и Татяна Господинова имат още по-амбициозен проект – европейски шампионат по бойни изкуства, който ще се проведе във Варна от 20 до 24 юни.

- Г–н Урумов, кажете какво ще представлява предстоящият европейски шампионат по бойни изкуства, който е предвиден във Варна?

- Европейският шампионат по бойни изкуства ще събере във Варна (20 – 24 юни) над 500 бойци от в основните дисциплини – ММА (аматьорски), граплинг, джу-джицу, айкидо, кендо... Преговаряме само дали ще бъде в комплекс „Черно море” или в Двореца на културата и спорта. В това се надявам да ни помогне община Варна като опрости наема. Предстоят мои срещи с кмета Иван Портних и директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Лилия Христова. Не искаме пари, а помощ. Имаме нужда от медицинско обезпечаване на шампионата (включително и линейка) и засилена полицейска охрана.

- Това ли е събитието, което Варна не можа да приеме в началото на октомври 2013-а?

- Миналата година искахме да правим фестивал, но доста неща се объркаха. Пуснахме писмо и срещнахме разбиране от администрацията, но в началото на октомври не можахме да осигурим идването на всички състезатели от бившите съветски републики. Европейският шампионат по бойни изкуства го правим с помощта на руски федерации – на Олег Тактаров и СУМА. Очаквам шампиони по бойно самбо и ММА. Руснаците много държат на самбо! Отделно има доста заявки за ушу, за айкидо... Общо около 10 дисциплини. Основните битки обаче ще са ММА.

- Кои държави имат желания да се изявят във Варна?

- От Русия са сигурни центровете Москва и Санкт Петербург. Много от бившите републики също идват – Азербайджан, Казахстан, Таджикистан, Узбекистан... Над 100 наши спортисти, както и поне още толкова от полуострова – Молдова, Румъния, Турция, Македония, Сърбия. За някои държави отново разчитам на общината да помогне с визите, иначе трудно ще успеем.

- Какъв проекто-бюджет е заложен за състезанието?

- Около 250 000 лв. за цялото състезание! Разчитам на спонсори, а от общината пак ще кажа, че не искам пари. Сега е момента да ни се помогне, защото идеята е този европейски шампионат да стане традиционен за юни и да се прави всяка година. Реклама на града е, виждам сериозен потенциал за туризма в една такава проява. Такива фестивали се правят в Русия и Европа.


Боен клуб ТИМ - гр. Варна
Адрес: бул. "Цар Освободител" № 76 Г
(сградата на Териториална проектантска организация)
Тел. за контакти:
Димитър Урумов - 0888 306 333
Зала - 052 602 413

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес