Зареждане

Светослав Самуилов с победа: отваря зала за деца с увреждания

Светослав Самуилов с победа: отваря зала за деца с увреждания
Публикувано на: Юли 14, 2020 в 07:10 ч
След като преди повече от година ММА боецът Светослав Самуилов започна инициативата си по събиране на средства за спортна зала в помощ на деца с увреждания, русенецът постигна своята цел.

Бойният атлет, който от години е в инвалидна количка след тежка катастрофа, показва нагледно как с вяра и сила на духа невъзможни неща няма.

Вижте също: Светослав Самуилов създава спортна зала в помощ на деца с увреждания

Светослав, който и в момента развива треньорска дейност с деца, планираше отварянето на спортна зала в Русе, в която освен редовните тренировки по бойни спортове, ще има и уреди и занятия за рехабилитация на деца с увреждания.



И вече тя е факт:

"Благодарение на Господ и на много хора от цялата ни страна заедно успяхме да създадем първата в България спортна зала, която е оборудвана със специализирани уреди, на които могат да тренират деца с увреждания направо от инвалидните си колички. Знам, че в момента вниманието на повечето хора е насочено в липсата, болката и тежката ситуация в България, но искам да ви покажа как Господ чрез едно момче в инвалидна количка и с помощта на много българи, които застанаха зад каузата може да направи чудо и да създаде място, където най-отхвърлените и беззащитни да могат свободно да тренират и да се подобряват чрез спорт. Да, за Господ няма нищо невъзможно и аз съм Му безкрайно благодарен за всичко. Благодарен съм и на всеки един от вас за огромната подкрепа. Насърчавам ви българи нека се обичаме, да си прощаваме, нека даваме най-доброто от себе си във всичко, което правим, да вярваме в Господ и да Го следваме и заедно ще градим нашето бъдеще и държава."

Заради извънредната обстановка в България и ограниченията наложени от разпространението на коронавирус все още не е имало официално откриване, но Светослав сподели, че и това ще се случи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес