Зареждане

Спечели билет за премиерата на 'Най-щастливият ден в Живота на Оли Маки'

Спечели билет за премиерата на 'Най-щастливият ден в Живота на Оли Маки'
Публикувано на: Април 26, 2017 в 07:31 ч

„Най-щастливият ден в живота на Оли Маки” на режисьора Юхо Куосманен е хроника на живота на известния финландски боксьор, като тази творба не предлага на зрителите кръв и жесток бой от екрана, а уникален и красив боксов филм, заснет на 16 мм в черно и бяло.

На пръв поглед Оли Маки (Ярко Лахти) не напомня по нищо на типичния за боксьорските филми герой – той е приветлив и скромен, а когато го спохождат най-важните мигове звездна слава, се оказва, че за него е много по-важно да открие и съхрани любовта на чаровната Райя (Она Айрола). И по всички житейски и драматургични закони това се случва именно когато Оли Маки се нуждае от пълна концентрация и промяна на теглото, за да спечели световната титла в свръхлека категория...
 

 

Спечели двоен билет за филма

 
София Филм фест и MMA.BG организират томбола за 5 двойни билета за премиерата на филма този петък, 28 април, от 19:15 в Дом на киното, гр. София (ул. Екзарх Йосиф 37).

За да участвате в томболата е нужно да посочите верния отговор на следния въпрос:

От коя държава е боксьорът Оли Маки?
1) Унгария
2) Финландия
3) Германия

Верните отговори изпращайте на [email protected] заедно с три имена и ваш gsm номер, а с победителите ще се свържем в петък сутринта по телефона.
 

Историята на Оли

 
Лятото на 1962 г. Оли Мяки ще се бие за световната титла по бокс в свръхлека категория. Тръгнал от малко градче във Финландия и стигнал до бляскавата столица Хелзинки, боксьорът има всичко необходимо, за да постигне слава и богатство. Единственото нещо, което Оли трябва да направи, е да свали няколко килограма и да се концентрира. Само че има един проблем – влюбва се в Райя.
 

 
„Беше 2011 г. Срещнах се с Оли и Райя в Кокола. Днес той страда от болестта на Алцхаймер, но все още помни миналото си. Разказа ми за този важен бой през 1962 г. и завърши историята си с думите: „Това беше най-щастливият ден в живота ми“. Усмихна се особено и това ме накара да се зачудя каква всъщност е тази история. Не знаех много за бокса, но въпреки това бях наясно, че ако се готвиш да се биеш за световната титла, трябва да си 100% фокусиран върху мача. Затова започнах да се ровя по-сериозно и осъзнах, че в разказа на Оли има много красиви и сложни детайли, които създават една уникална история. Чувал съм, че изкуството е в детайлите.“
- Юхо Куосманен
 
„Най-щастливият ден в живота на Оли Маки” беше определен за най-добър филм в Цюрих '16, получи наградата „Златно око” за най-добър чуждестранен филм в Чикаго '16, както и „Златен Хюго” за най-добър млад режисьор от Санкт Петербург.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес