Зареждане

Mайстори на спорта от Русия ще участват във войната

Mайстори на спорта от Русия ще участват във войната
Публикувано на: Декември 6, 2022 в 00:00 ч
Около 100 доброволци, представляващи Руския съюз на бойните изкуства, сформираха отряд за участие във войната с Украйна. Това съобщи пратеникът на президента за Далечния изток Юрий Трутнев.

„Руският съюз на бойните изкуства не може и не трябва да остава встрани. Сформиран е отряд от доброволци, те са над 90 души. Всички те присъстват в тази стая. 

Това са майстори на спорта от международен клас, заслужили майстори на спорта, първокласни спортисти - всички, с които заедно проливаме пот в тренировките”, цитираха Трутнев от РИА.

Действащият шампион на AMC Fight Nights в средна категория Владимир Минеев (16-1) потвърди, че няма планове да излиза в октагона или на ринга в близко бъдеще. Той слага на пауза своята кариера, за да участва във войната.

„Да, в момента моята кариера е на пауза. Ще имам ли допълнително обучение преди да бъда изпратен във войната ? 

Да, като всички доброволци. Ще ходя на училище като всички останали. Трябва да си припомните уменията, да научите нещо ново.“, цитираха Минеев от ТАСС.  

През септември Минеев каза, че е получил призовка и възнамерява да отиде на наборната комисия. По-рано тази година братът на Минеев беше убит във войната.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес