Зареждане

Литературно четене: Автобиографията на Мохамед Али на живо на MMA.BG

Литературно четене: Автобиографията на Мохамед Али на живо на MMA.BG
Публикувано на: Май 17, 2020 в 12:00 ч
Този понеделник (18-ти май) продължава инициативата на нашия приятел Михахил Кунчев за популяризирането на стойностните книги.

След няколко литературни четения, сред които тези на автобиографията на Майк Тайсън, както и историята на безстрашния български летец генерал-майор Сотян Стоянов, този понеделник от 19:00 часа ще обърнем внимание на най-емблематичния боксьор за всички времена - Мохамед Али.

Единствената автобиография на Мохамед Али, писана от самия него, излезе на български език преди няколко седмици и може да бъде открита в нашия онлайн магазин - Мохамед Али книга-автобиография - "Аз съм най-великият".
 

В понеделник на живо от 19:00 часа тук и във фейсбук страницата ни, ще може да чуете откъс от нея.

 
 
Един единствен път в живота си Мохамед Али решава да разкаже своята история в книга и това става в най-трудния период от живота му – докато е отстранен от бокса през 1967-1970 г., заради отказа си да бъде мобилизиран във Виетнам. Боксьорът, променил шампионата в тежка категория завинаги, изградил и популяризирал го, отказва да престъпи повелите на своята религия, и заради това е наказан да не практива единственото, което обича.

Различни хора са предлагали много пари на Мохамед Али, за да напише книга и да разкаже своята история. Феновете му чакат дълго, за да прочетат неговата гледна точка и през ‘75-а това се случва – излиза единствената официална автобиография на Али, роден с името Касиус Клей


„Аз съм най-великият“, в съавторство с журналиста Ричард Дърам и редактирана от нобеловия лауерат Тони Морисън, излиза сега, четири години след смъртта на боксьора, за първи път на български език от издателство „Кръг“. Преводът е на Светлана Комогорова – Комата, писателят и треньор по бокс Палми Ранчев стои зад редакцията, а поетът Иван Ланджев е автор на послеслова. Родното издание е едновременно литературно и спортно събитие. То изобразява и чества онзи Мохамед Али, който си спечели име и слава като най-добрия в бокса, но и като борец за равни права, пацифист, а донякъде и като поет.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес