Зареждане

Англия иска от руските бойци да се откажат от Русия

Англия иска от руските бойци да се откажат от Русия
Публикувано на: Март 31, 2022 в 02:00 ч
Британският спортен министър Найджъл Хъдълстън разкри условието, при което руски и беларуски спортисти ще могат да участват в събития на територията на кралството. Руснаците могат да се състезават в Англия, но в неутрален статут.

В последните седмции няколко руски бойци не получиха виза за битките си във Великобритания. Властите са готови да им дадат зелена светлина, но искат нещо, което никой нормален човек не би направил.

„Имах няколко продуктивни срещи с различни ръководни органи, те бяха посветени на обсъждането на санкциите и защитата на отделните спортисти.

Ние наистина имаме искане към властите по отношение на отделните спортисти от Русия и Беларус, които искат да се състезават в Обединеното кралство. Те трябва да бъдат независими и неутрални. 

Искам да получим потвърждение за това в писмено изявление, в което те споделят, че не подкрепят президента Владимир Путин, Русия или Беларус.

Молим спортните ръководни органи или индивидуалните да получат предварително писмени гаранции от спортисти, ако искат да позволят на руснаци или беларуси да участват в неутрален статут. 

Ако хората от тези страни се определят като неутрални, тогава искаме да сме сигурни, че наистина са такива, и че нямат връзки с Путин.

Ако някои отделни спортове или организации решат напълно да забранят на руски и беларуски спортисти да се състезават в Обединеното кралство, ние ще подкрепим това. 

Но ако някой реши да поеме по неутрален маршрут, тогава ние искаме гаранции”, каза Хъдълстън, цитиран от Sky News.

Ще има ли някой състезател, който да е готов да се откаже от Русия, за да се бие във Великобритания ?


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес