Зареждане

Жорж Сент Пиер иска да е първият с победа над Нурмагомедов

Жорж Сент Пиер иска да е първият с победа над Нурмагомедов
Публикувано на: Юли 22, 2020 в 07:20 ч
От дълго време насам бившият шампион в полусредната и средната категория на UFC, Жорж Сент Пиер се опитва да си уреди двубой с настоящият властелин в леката категория, Хабиб Нурмагомедов.

Но след няколко неуспешни опита "Rush" се отказа от спорта и се пенсионира.

Какво обаче го е карало да търси битка само и единствено с "The Eagle"? Разбира се освен големия хонорар, за Жорж би било страхотно да влезе в историята като първият човек, победил опасния дагестански боец.

"Битката с Хабиб е много вълнуваща за мен," споделя Сент Пиер.

"Аз, като всеки друг боец, искам да се бия с някой, който изглежда непобедим. Някой, който няма загуба и е перфектният боец. А Хабиб има точно такава аура. И ако успея да го победя, ще съм първият.

Тук не става въпрос за пари. Да, има ги, но те не са на преден план. По-скоро става въпрос за слава, за задоволство, за това да си сигурен, че името ти ще остане в историята."
 

Когато един от най-добрите бойци в историята на UFC похвали играта ти, значи правиш нещата както трябва. А Нурмагомедов е непогрешим през цялата си кариера. В професионалните битки той е със статистика 28-0, а в UFC 12-0.

Засега няма никакви изгледи подобна битка да се състои, тъй като канадецът се радва на пенсията си, а Нурмагомедов трябва да защитава титлата си срещу Джъстин Гейджи в UFC 253 през септември, но шампионът в момента тъжи за загубата на баща си. Въпреки всичко новините, че ще го видим отново в клетката тази година са доста настойчиви.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес