Зареждане

Жорж Сен-Пиер: Ислам Махачев е най-добрият в момента

Жорж Сен-Пиер: Ислам Махачев е най-добрият в момента
Публикувано на: Юни 13, 2024 в 11:00 ч
Жорж Сен-Пиер, бивш шампион на UFC, вярва, че Ислам Махачев в момента е най-добрият боец, независимо от тегловната категория. Канадецът също вярва, че Махачев изгражда статуса си, което може да го направи най-добрия боец в историята на смесените бойни изкуства. На 1 юни, по време на UFC 302, Ислам Махачев защити колана в лека категория с победа над Дъстин Порие.

В момента Махачев е лидер не само в леката дивизия на UFC, но и в класацията на най-добрите бойци без разделяне на тегловни категории. Дейна Уайт не е съгласен с тази позиция на Махачев и смята, че Джон Джоунс, който сега е втори, трябва да бъде на първо място. С думите си босът на UFC предизвика дискусия, в която се включи и Сен-Пиер.

В интервю, публикувано в YouTube канала на Tristar Gym, бившият шампион каза:

"Мисля, че Ислам Махачев в момента е най-добрият боец, независимо от тегловната категория. Главно заради последните му победи, които бяха невероятни. Той показа и сърце за борба. Махачев имаше лоша рана на челото в последната си битка и Дъстин му даде наистина трудна битка. Той го докара до ръба и мисля, че тази битка ще направи Ислам още по-добър. Такива битки карат бойците да продължават да се развиват.", каза Сен-Пиер.

Прав ли е Сен-Пиер ?Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес