Зареждане

Забит Магомедшарипов спира с ММА заради исляма

Забит Магомедшарипов спира с ММА заради исляма
Публикувано на: Април 14, 2022 в 13:00 ч
Един от най-обещаващите таланти в ММА спира с битките.

Дагестанската ММА звезда Забит Магомедшарипов е решил да сложи край на кариерата си. 31-годишния състезател на UFC в категория перо е силно религиозен и вече няма желание да се бие. "ZaBeast" е с рекорд 18-1 в ММА и е в серия от 14 поредни победи.

Той е бивш шампион на чеченската лига ACB. Магомедшарипов записа 6 победи в UFC и в 4 от тях заслужи бонус. Той радваше окото със своята атрактивна игра и бързо стана любимец на феновете. За съжаление явно няма да го видим повече в клетката.

Известният журналист Ариел Хелуани е решил да потърси обяснение за отсъствието на звездата. Миналия уикенд във Флорида Дейна Уайт сподели, че няма идея какво се случва със Забит. Хелуани явно е разбрал какво става и реши да коментира.

Ето какво каза Хелуани за Магомедшарипов, който не се е бил от близо 3 години:

"Забит е едно от най-големите "какво ако" в историята на UFC. В един момент той просто изчезна. Реших да разпитам хората за ситуацията. Не знам дали ще се върне в ММА. 

Казаха ми, че това е морално-религиозен проблем. Той е много религиозен и в един момент стигнал до точката, в която просто спрял да иска да се бие.

В същото време брат му се бие, а Забит е в неговия ъгъл, което е доста интересно. Личи си, че всички хора са различни. Но това е, което чух. Той просто стигнал до момента, в който казал: „Не, това не е за мен“. 

Забит може да влезе в историята като един от най-големите "какво ако" в историята на UFC, защото имаше толкова голям потенциал."

Да се надяваме, че Забит ще размисли, но явно в момента не му е до битки в ММА.





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес