Зареждане

За 3-ти път отказаха да пуснат Веласкес под гаранция

За 3-ти път отказаха да пуснат Веласкес под гаранция
Публикувано на: Юли 16, 2022 в 04:00 ч
Съдебната битка на Кейн Веласкес продължава. 

Наскоро Веласкес се яви пред съда, където за 3-ти път му беше отказано пускане под гаранция. Това се случи, въпреки че адвокатът на Веласкес, Марк Герагос, твърди, че клиентът му е готов да плати гаранция от 1 милион долара, за да бъде със семейството си по време на продължаващия процес. 

Съдия Шелина Браун отхвърли последното искане за освобождаване под гаранция на основание, че Герагос и останалата част от защитата на Веласкес не са успели да докажат промяна на обстоятелствата. 

Съдията по-рано намекна, че Веласкес „не уважава човешкия живот“, което е основната причина за отказите за освобождаване под гаранция. 

Хари Гуларте, за когото се твърди, че Веласкес се е опитал да убие заради малтретиране на четиригодишния му син, се призна за невинен по обвиненията в педофилия. Гуларте трябва да се яви пред съда на 20 септември. Веласкес е обвинен в опит за убийство на обвинения в педофилия Хари Гуларте 

Твърди се, че Веласкес е преследвал Гуларте в края на февруари, стреляйки от своя джип. Кейн успява да улучи доведения баща на Гуларте, Пол Бендер. Тогава Веласкес беше арестуван от местната полиция и оттогава е в ареста. 

Герагос твърди, че отказът на Гулартес и Бендер да свидетелстват в гражданско дело от семейството на Веласкес трябва да се разглежда като промяна на обстоятелствата. Но съдия Браун постанови, че статусът на свидетелските показания не е от значение за искането за освобождаване под гаранция.

Ако бъде признат за виновен, Веласкес е изправен пред минимум 20 години затвор за опит за убийство. Той трябва да се върне в съда по делото си за опит за убийство за изслушване през август.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес