Зареждане

Whittaker щастлив, че не се е бил с Bisping: Фен съм му, ако трябва да бъда честен

Whittaker щастлив, че не се е бил с Bisping: Фен съм му, ако трябва да бъда честен
Публикувано на: Юни 4, 2018 в 09:40 ч

Когато Robert Whittaker спечели временната титла в средна категория миналата година, Michael Bisping вече беше станал шампион. Двамата обаче така и не се изправиха в двубой.

Bisping загуби две поредни битки няколко месеца по-късно - първо загуби титлата срещу Georges St-Pierre в UFC 217, а после претърпя и нокаут от Kelvin Gastelum в UFC Singapore. Втората среща се превърна и в последната за Bisping като цяло. "The Count" обяви своето оттегляне от свободните боеве миналата седмица, като с това сложи край и на 14-годишната си кариера, която успя да го вкара дори в UFC Hall of Fame.

Размишлявайки върху миналото, Whittaker обясни, че въпреки че е искал да се бие с Bisping миналото лято, той все пак се радва, че това така и не се е случило:

"Той е истински боец. Постигна много. Има загуби, има победи и дори стана шампион. Той е истинско предизвикателство за издръжливостта и отдадеността. Всеки може да научи по нещо от кариерата му."

"Уважавам го изключително много и щеше да е въпрос на чест да се бия срещу него, но съм щастлив, че битката така и не се състоя. Винаги съм го гледал и ако трябва да бъда честен, съм му фен."

27-годишният Whittaker сега ще се опита да затвърди позицията си като шампион. "The Reaper" ще защитава за пръв път титлата си на 9-ти юни в реванш срещу Yoel Romero в UFC 225. Whittaker миналия път надви Romero чрез съдийско решение в UFC 213, когато си спечели и временната титла, запазвайки чистия си резултат от 7 победи и нито една загуба.

Австралийският шампион беше принуден да си почине няколко месеца след победата заради контузия. В последствие Whittaker трябваше да се оттегли и от защита на титлата срещу Luke Rockhold през февруари, отново заради контузии и заболявания. Сега обаче той е обратно в играта, напълно готов да трупа подвизи, които да го издигнат до висините на Michael Bisping.

"Искам да оставя своята следа в спорта - това е главната ми цел като боец. Не се отказах, когато се разболях. Всичко това е част от моето приключение, от моя път, от моята история. Точно тези препятствия правят победата толкова сладка."

"Romero е жилав тип - претендент номер едно, и след като надви Rockhold, си заслужи шанса. Побеждавал е всеки друг. Останахме само аз и той. Защитата на титлата не означава много за мен. Висшата ми цел е да се бия с най-добрите, най-ужасяващите типове. Затова нямам търпение да се изправя срещу Romero."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес