Зареждане

Всички очи са към Michael Bisping в UFC Figh Night 122

Всички очи са към Michael Bisping в UFC Figh Night 122
Публикувано на: Ноември 25, 2017 в 14:00 ч

Повечето бойци щяха да се покрият под дърво и камък до края на годината, ако бяха удушени до безсъзнание от Georges St. Pierre по-рано този месец в UFC 217.

За щастие на феновете бившият шампион в средната категория, Michael Bisping не е като повечето бойци. Броени седмици след като загуби титлата си, "The Count" излиза срещу Kelvin Gastelum в главното събитие на UFC Fight Night 122 в Шанхай, Китай.

Bisping намекна вече за оттегляне, но това няма да бъде последната му битка. "The Count" иска да набере малко скорост с победа над Gastelum и през март да се бие в Англия, където официално да се пенсионира. Рискът за Bisping не е малък, защото може и да наниже 2 поредни загуби.

Ако той обаче е добре подготвен и фокусиран ще наблюдаваме интересна битка, а и не можем да го виним, че иска да изтрие от съзнанието си загубата от GSP.

Gastelum е опасен боец, дори за страйкър като Bipsing, но това е битка, която определено може да бъде спечелена от англичанина.

Bisping мина и през доста сериозен подготвителен лагер преди срещата си миналия месец и след като няма поражения от битката си с GSP, това му дава добра инерция при подготовката и за тази среща.

Единственият минус е, че той я прие като заместник на Anderson Silva и може да му е липсвало време, за да направи добра стратегия за битката, макар че граплинг подготовката му за St. Pierre може лесно да се прехвърли и в срещата му с Gastelum.

Ще е интересно да видим колко издръжлив ще бъде Bisping този уикенд в Шанхай. Ако успее да държи играта в стойка и да приложи бързо страйкинг уменията си, това може да се окаже едно от най-добрите решение на англичанина в кариерата му. Ако успее да победи гладен за победа боец като Gastelum, това ще помогне на Bisping да влезе с високо вдигната глава в последната си битка следващата година.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес