Зареждане

Време ли му е на Carlos Condit да се оттегли?

Време ли му е на Carlos Condit да се оттегли?
Публикувано на: Април 17, 2018 в 08:39 ч

Още един боен уикенд измина, а с него и UFC on FOX 29.

Много състезатели бяха оставени да ближат рани, като в това число влиза и Justin Gaethje, който беше нокаутиран от Dustin Poirier в 4-тия рунд от срещата им в лека категория. Marvin Vettori също не успя да се справи със своя опонент - Israel Adesanya, който спечели със съдийско решение.

Кой обаче има най-сериозни проблеми след събитието?

Отговаряме - Carlos Condit.

"The Natural Born Killer" се надяваше на победа срещу Matt Brown, след като от 2 години не е отбелязвал такава. СЛед като "Immortal" обаче беше контузен, Alex Oliveira се включи по заместване.

И се възползва от ситуацията, надвивайки с гилотина Condit още във втория рунд от кървавата им битка.

Сега Condit е с 4 поредни загуби - неприятна серия за бившия притежател на временната титла в полусредна категория, който е печелил и Битки на нощта. През последните 5 години Condit губи 7 от 9 срещи, включително и последните си 4.

Все пак, опонентите му си остават доста сериозни - Georges St. Pierre, Robbie Lawler, Demian Maia и Johny Hendricks. Но това не е нещо необичайно, когато си на върха в спорта, а и Condit никога не е харесвал лесните срещи.

След като прекъсна почивката си заради среща с Neil Magny в UFC 219, Condit се надяваше да започне нова страница от своята кариера. Все пак обаче той единствено продължи злочестата си серия с поредната кървава загуба.

Сурова истина, особено имайки предвид, че Carlos винаги е бил фаворит на феновете и никога не се е отказвал от двубои, карайки опонентите си да се чувстват все едно са във война.

Поставяйки началото на своята кариера през 2002-ра, Condit отбелязва резултат 30-12. И можете да бъдете сигурни, че всичките 42 срещи са били безумно добри, защото Carlos просто така си се бие. Дали това е начина? Не се знае, но работеше за Condit в продължение на немалко време.

Предстои да разберем дали ще се оттегли след последната си загуба. Едно е сигурно обаче - ако избере да се отдаде на почивка, не е срамно да го направи след загуба. Той вече остави своята диря в спорта, превръщайки се в един от малкото останали бойци от старата школа, които просто си вършат работата - без излишни приказки.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес