Зареждане

Волкановски: Все още не съм най-велик в моята категория

Волкановски: Все още не съм най-велик в моята категория
Публикувано на: Ноември 12, 2022 в 00:00 ч
Шампионът на UFC в категория перо (до 65 кг) Александър Волкановски призна, че смята Жозе Алдо за най-великия боец в историята на категорията перо.

Алдо е една от най-големите легенди на тази дивизия. Той успя да защити титлата 7 поредни пъти. Двамата с Волкановски се биха през май 2019 година. Срещата им стигна до съдийско решение, което Александър спечели след 15 минути в октагона на UFC в Рио де Жанейро, Бразилия.

Към днешна дата Алдо вече е в пенсия, а Волкановски доминира в категорията. Александър има 4 поредни защити на титлата и серия от 22 поредни победи. Очаква се той да се бие с Ислам Махачев за титлата в лека категория. Волкановски ще опита да направи нещо, което Алдо не успя.

В момента Алекс не смята, че е най-велик в категория перо, но в бъдеще се вижда като такъв.

„Все още смятам Жозе Алдо за най-великия в категория перо на всички времена, но планирам да заема това място в бъдеще. Искам да направя толкова много защити, колкото той. 

Ако погледнете автобиографията ми, противниците, с които се бих, тогава мнозина ще се съгласят, че го заслужавам.

Много уважавам Алдо. Той направи огромен принос в историята на категорията перо. Вълнуващите му изпълнения накараха хората да следят битките в тази категория. 

Затова изпитвам голямо уважение към него“, цитираха Волкановски от Sportkeeda.

Ще успее ли Волкановски да защити титлата 7 поредни пъти, както Алдо направи ?





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес